Particularitățile epocii noastre

Întrebare: Istoria dezvoltării umane este istoria dezvoltării dorințelor noastre. Acum cca 5500 de ani, a început dezvoltarea nivelului de bază, animalic, al dorințelor noastre pentru hrană, sex și familie.

Timp de 4000 de ani, până în secolul al cincilea al erei noastre, dorința de bogăție a predominat în umanitate. Din secolul 5 și până în secolul 15, a dominat dorința pentru putere, apoi, din secolul 15 până în secolul 20, dorința de cunoaștere. Începând cu sfârșitul secolului 20 și începutul secolului 21 domină dorința de a revela semnificația vieții și de a te realiza la acest nivel al piramidei.

Ce este specific timpului nostru? Ce înseamnă să te realizezi la ultimul nivel, în spiritualitate?

Răspuns: Dorințele noastre se dezvoltă treptat, în conformitate cu anumite legi. Nivelul cel mai înalt al lor este cel în care ne aflăm azi. Este cu adevărat cel mai înalt: egoismul impinge persoana să se realizeze în echivalență de formă cu Creatorul, pentru a deveni asemănător Lui.

Pe de altă parte, se revelează în noi imposibilitatea realizării acestui scop. De aceea, ajungem la concluzia că sarcina de a deveni precum Creatorul nu se rezolvă direct, luând problema în piept, ci se dezvoltă și este realizată într-un mod special.

Fiecare om ar trebui să primească forțele naturii care să-l ajute să se schimbe și să construiască o structură deasupra lui, numită „Om – Adam” „asemănător Creatorului – Adame.” În fond, suntem toți animale cu vieți obișnuite.

Și unde se ascunde în noi omul pe care trebuie să-l dezvoltăm? Foarte adânc; este doar o mică dorință care se dezvoltă în noi timp de sute de ani, până când astăzi începem să o simțim. Iar realizarea acesteia are loc într-un mod foarte interesant: nu ar trebui să dezvoltăm natura noastră original egoistă, ci să o schimbăm în opusul ei, într-o natură altruistă. Aceasta este echivalența de formă cu Creatorul.

Dacă vreți să fiți oameni trebuie să vă transformați radical, să renunțați la existența animalică și la toate preferințele anterioare. Să renunțați la toate valorile curente, cum ar fi bogația, puterea, faima și cunoașterea și să preferați un singur lucru – studiul Creatorului și echivalența de formă cu El.

Din emisiunea KabTV “Calitățile conducerii” 6/25/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: