Pasind pe o planeta necunoscuta

Întrebare:Prin ce este Cabala diferita fata de psihologie care, de asemenea, învaţă oamenii cum să se conecteze cu toti ceilalti?

Răspuns: În studiul sau practic, psihologia este corectă şi este inclusa în Cabala. Intelepciunea Cabalei conţine toate cunoştinţele despre natura acestei lumi.Vorbeşte despre tot ce se întâmplă de la începutul până la sfârşitul creaţiei şi, pentru acest motiv, include în sine toate ştiinţele acestei lumi. Doar că Cabala nu le descrie în detaliu, deoarece nu si-a stabilit un astfel de obiectiv.

Psihologia, ca o observare practică a anumitor tipuri de comportamente în lumea noastră, a fost corecta până astăzi. Dar astăzi capacitatea sa de a menţine linia este discutabilă, deoarece intrăm într-o lume globala complet nouă . Un sistem global începe să acţioneze asupra noastră, care nu considera fiecare individ separat sau relaţia sa personală cu altul ci acceseaza pe toti, în legătură cu toţi ceilalţi şi pe toţi ceilalţi în legătură cu fiecare şi cu toată lumea.

Noi nu ştim cum sa abordam lumea în acest fel. Nu avem nici o ştiinţă care ne-ar putea explica o astfel de abordare.

Nu am putut dezvolta o ştiinţă despre comportamentul sistemelor analogice, globale şi despre legile de existenţă a tuturor componentelor acestora, deoarece noi insine am fost diferiti in interior. O persoană poate dezvolta numai formele care sunt prezente în interiorul sau, in interiorul naturii sale.

Dar dacă nu simt conexiunea mea la alţii, nu voi fi capabil să dezvolt o ştiinţă despre ea. Aceasta este întreaga problemă! Şi acum intrăm într-o lume despre care nu ştim nimic. Absolut nimic! Şi nu vom afla nimic despre ea până când nu ne vom simţi organic conectati cu toată lumea.

Deci, se dovedeşte că acum doar Cabalistii sunt capabili să dezvolte o ştiinţă pentru noi, despre această realitate obişnuită, pământeana, care acum ne este revelata noua şi nimănui altcuiva. Toti ceilalti vor parea a fi complet neajutorati şi nu vor şti ce să facă cu toate problemele şi catastrofele care vin. Niciun specialist nu va putea oferi nimic: niciun psiholog, niciun fizician, niciun matematician, niciun biolog.

Vom începe brusc să realizam că ştiinţa noastră actuală în toate elementele sale va înceta treptat să functioneze în această nouă stare. Acest lucru se datorează faptului că o nouă reţea integrala a forţelor acţionează asupra noastră, care ia in considerare legătura generala a fiecaruia cu toti.

Inţelegi situaţia dificilă în care ne aflăm? De aceea avem nevoie sa circule ştiinţa Cabalei cât mai repede posibil, astfel încât oamenii să realizeze ceea ce ne aşteaptă. Dacă va fi doar un mic îndemn inainte, un minim acord şi înţelegere, cel puţin unele cunoştinţe şi dorinţa de a înţelege, acest lucru va schimba intreaga imagine şi va face viaţa mai uşoară pentru lume.

Şi acum, un taifun se apropie Australia şi ce pot face oamenii? Doar sa plânga. Ei încearcă să fortifice casele lor, sa bata mai multe cuie în pereţi, dar va ajuta cu adevarat acest lucru impotriva elementelor furioase?
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 2/4/2011, „Studiul Înţelepciunii Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: