Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 12

543.02Întrebare: Patru fii sunt menționați în povestea de Paște: unul iubește să pună întrebări, celălalt este un ticălos, al treilea este naiv, unul simpluţ și așa mai departe. Ce reprezintă ei pentru noi, în societate?

Răspuns: Există în fiecare persoană. Când cineva începe să-și caute calea spirituală, acești patru fii apar în el: unul este deștept, unul este prost. Dar cel mai important este cel care nu știe să pună întrebări.

Toți ceilalți au câteva întrebări din această lume, le pot formula, dar acesta nu poate spune nimic. Vrea ceva, dar nu știe exact ce anume. Așa că el izbucnește cu o întrebare fără răspuns. Despre el se spune: „Și cel care nu știe cum să ceară, îi vei deschide”. Deschide ce? Nu spune. Spune: „Lui îi vei deschide”.

Întrebare: Ce revelează?

Răspuns: Dacă există o întrebare, atunci este posibil să vorbești.

Întrebare: Ce ați dori pentru întreaga națiune și pentru toți oamenii în general?

Răspuns: Revelația acestei întrebări. În primul rând, să o formulăm frumos, corect, astfel încât să doară, astfel încât să dorim cu adevărat să ieșim din natura noastră care ne intoxică în timpul vieții noastre scurte și nefericite.

Și astfel, cu ajutorul acestei calități interioare – că vrem ceva, dar exact ceea ce nu putem spune – să obținem un răspuns și să-l dezvăluim. Răspunsul nu a venit, dar calea s-a deschis. Deci, se spune: „Lui îi vei deschide”. Nu i se va răspunde – i se va deschide

Întrebare: Și ce își va da seama?

Răspuns: Aceasta este doar dacă puneți întrebarea corectă. Când izbucnește complet din interior, atunci aceeași presiune din interior va dezvălui calea.

Întrebare: Și acesta va fi începutul exodului din Egipt?

Răspuns: Da. Aceasta este adevărata cale de ieșire din Egipt. Prin urmare, povestea Paștelui vorbește exact despre cel care nici măcar nu poate întreba.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed