Patriotism adevărat

547.05Întrebare: Înainte de a trece la sentimentul de conexiune reală, probabil că aţi avut propria dvs. idee despre asta. Care a fost asta?

Răspuns: Mi-a fost greu să combin efortul oamenilor pentru acumulare maximă cu nevoia de a lupta pentru un consum rațional. Cum pot aceste două aspirații, egoistă și altruistă, să fie într-un fel înlocuite reciproc?

Astăzi văd că tot așa va fi. Întrucât toate acțiunile actuale ale umanității duc la faptul că, urmare a șomajului, a bufoneriei și a luptelor interne, cu toate capacitățile lor tehnologice, oamenii nu vor găsi nimic, cu greu se vor putea hrăni singuri pentru că nu pot stabili nimic. în mod corespunzător.

Să spunem că tu și cu mine avem două ferme învecinate. Dar suntem ocupați doar să încercăm să ne facem trucuri murdare unul altuia, să ne enervăm unul pe altul. Îți poți imagina unde merg resursele mele și resursele tale? Îți pregătesc ceva, în loc să lucrez. Și vrei să sapi sub mine. Ca să te enervez, eu construiesc o groapă de gunoi lângă casa ta și tu construiești un fel de zid lângă casa mea pentru a bloca soarele din grădina mea. Și așa mai departe, și așa mai departe.

În loc să facem bine pentru noi înșine, facem rău altora. În asta vedem scopul nostru principal.

Și unde se duc banii națiunii, care ar trebui să funcționeze pentru oameni, în majoritatea țărilor? Pentru ce sunt folosite resursele și mineralele naturale? A face rău altuia. Pentru ce? Ce va rezulta de aici? Te gândești doar la tine, ca să te simți bine!

Această situație devine din ce în ce mai irațională. Vedem în ce frenezie este așa-zisul patriotism. Acesta este naționalism, nu patriotism!

Patriotismul este atunci când nu ne comparăm cu ceilalți, când ne iubim țara, o prețuim și doar ne simțim bine în ea. Suntem fericiți cu noi înșine, suntem fericiți cu țara și pământul; suntem gata să-i primim pe alții în vizită. Un patriot are grijă de ceea ce are. Iar acum, cine se ocupă de ceva? Priveşte la relația dintre oameni! Acesta nu este patriotism.

Sunt doar uimit de cât de mult revine totul, din nou, dar la nivelul următor.

KabTV “Am primit un telefon. Patriotism adevărat” 12/8/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed