Păzind Tabernaculul

Tora, Numerii 3.5 – 3.7: Atunci a grăit Domnul către Moise şi a zis: Ia tribul lui Levi şi prezintă-l lui Aaron preotul, ca să-l servească. Să fie de pază în locul lui şi în locul întregii comunităţii înaintea Cortulului Adunării, să facă slujbele de Mişkan.

Întrebare: De cine trebuie să păzească Leviţii, Tabernaculul (Mişkan)?

Răspuns: Să presupune că am o anumită proprietate care mă păzeşte de ceea ce nu ar trebui să spun. Similar, în munca spirituală nu putem munci cu dorinţele şi atributele care încă nu sunt corectate. Trebuie să înţelegem că linia stângă şi cea dreaptă trebuie să se sprijine reciproc, pentru că unei persoane i se pare că avansează şi că vrea să descopere atributul iubirii şi dăruirii, tânjind să ajungă mai aproape de Creator, dar, de fapt, trebuie să examinăm asta cu foarte mare grijă.

Pe de-a întregul, atributele liniei drepte care tânjesc să avanseze, au nevoie de linia stângă care le restrânge şi le bate, pentru a cerceta din nou lucrurile, şi mai adânc, pentru a le compara din nou, pentru a ne conecta cu alţii în mod corect şi a crea „un tampon de siguranţă”, un mediu special care să ne ajute.

Atunci când cineva se adaptează la noul nivel, tânjeşte după atributul dăruirii, dar, atunci când intră în acest atribut, îşi pierde capul şi îşi pierde auto-controlul, deoarece vede că este vorba de iubire absolută. Este imediat ars, la fel ca Nadav şi Avihu, sau păcătuieşte, ca Adam HaRişon.

Problema obţinerii atributelor spirituale este că atunci când atingi un anumit atribut, devii acel atribut şi totul se schimbă complet în mintea ta. Nu mai îţi controlezi vechiul eu şi, de aceea, trebuie să creezi dinainte o contramăsură faţă de starea în care vei ajunge, starea viitoare. Asta nu este uşor.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 31.12.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: