Pe baza concesiilor reciproce

Întrebare: De un an şi jumătate, partenerul meu şi cu mine ne-am despărţit de multe ori, dar totuşi ne-am întors unul la altul. Cunoscându-ne defectele, am continuat relaţia noastră. La ce ar trebui să acordăm atenţie, pentru a nu ne mai despărţi din nou şi a ne aprecia unul pe altul?

Răspuns: Între voi există o foarte bună situaţie. Trebuie să învăţaţi să faceţi concesii unul faţă de altul şi numai asta să faceţi! Faceţi o competiţie din cât de multe concesii vă faceţi unul altuia. Este foarte simplu să o faceţi, arătându-vă în mod deliberat, „Vezi, renunţ fără să mai cer nimic în schimb şi nici măcar nu cer aceeaşi concesie din parte ta!”

Iubirea creşte numai prin concesii, pentru că noi suntem cu toţi nişte egoişti care se iubesc pe ei înşişi. Dacă totuşi vrem o conexiune unul cu altul, ea se naşte şi se dezvoltă numai pe baza unor concesii reciproce.

Învăţătorul meu Rabaş obişnuia să spună că iubirea este un animal de casă, care trebuie să fie hrănit tot timpul prin concesii reciproce.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: