Pe baza echilibrului de forțe

232.05Și v-am adus în țara amoriților, care locuiau de cealaltă parte a Iordanului și au purtat război cu voi; și i-am dat în mâinilor voastre și ați moștenit țara lor; și i-am nimicit dinaintea voastră.

Atunci s-a sculat Balac, fiul lui Țipor, regele Moabului, și au luptat împotriva lui Israel și a trimis să cheme pe Balaam, fiul lui Beor, să vă blesteme.

Și n-am vrut să ascult de Balaam și el v-a binecuvântat; așa că v-am scăpat din mâna lui. (Profeți, Cartea lui Iosua, 24:8-10)

Există multe forțe care lucrează aparent împotriva Creatorului, împotriva lui Israel, pentru a crea impresia că poți face orice vrei, că Creatorul nu face totul pentru tine. Aceasta este ceea ce, în general, ar trebui să se întâmple.

Natura se bazează pe un echilibru de forțe. Linia de mijloc există și apare în echilibrul dintre linia stângă și cea dreaptă.

Întrebare: Vrei să spui că Balak și Bilam au aceeași putere ca și Creatorul?

Răspuns: Da. Iar poporul Israel poate echilibra aceste forțe cu ajutorul Creatorului. Și se dovedește că poporul Israel poate exista pe linia de mijloc.

Întrebare: De ce a fost blestemul lui Bilam atât de teribil?

Răspuns: Aceasta este forța care se adaugă din Klipa liniei stângi, adică o povară foarte serioasă pe drum la părăsirea Egiptului.

Un blestem este o povară suplimentară în acceptarea legii dăruirii universale și a iubirii, împiedicând-o să fie realizată.

În general, acesta devine un adevărat blestem pentru cei care se îndreaptă spre Creator. Pentru alții, poate fi o binecuvântare.

KabTV „Secretele cărții eterne” 9/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: