Pe culmea vieții

527.03Întrebare: Cum ar trebui să vedem suferinţa unei persoane pe calea spirituală? Ce ii aduce?

Răspuns: Suferința ajută la eliminarea cauzei acesteia. Dacă sufăr de ceva, mă face să încep să caut cauza suferinței și cum să scap de ea.

Întrebare: Există o suferință la nivel animal atunci când o persoană vrea să-și organizeze viața materială și există o suferință opusă, spirituală, când cineva are totul, dar nu se poate regăsi. Care este diferența calitativă dintre aceste două tipuri de suferință?

Răspuns: Depinde de gradul de suferinta si de nivelul la care te afli; Există patru niveluri ale naturii în interiorul nostru: mineral, vegetal, animal și uman.

Întrebare: Aţi spus că venind din opus, din simțirea durerii, poți simți mult mai puternic plăcerea.

Răspuns: Ei bine, aceasta este suferință de alt fel – suferința din iubire.

Întrebare: Să presupunem că o persoană este pe cale și realizează de fapt că aceasta este o cale dificilă care îi cere să treacă prin anumite lucruri. Ce îi oferă sentimentul constant al acestor valuri?

Răspuns: Avansare, realizare și sentimentul de a fi chiar la vârful vieții, la apogeul ei. El înțelege că nu există nimic altceva, acesta este supremul. Se uită la tot ce este în jurul lui, vede direct prin ceea ce se întâmplă și totul este clar și de înțeles pentru el. El vrea să cunoască, să atingă și să se conecteze cu cauza a tot ceea ce există și chiar să se ridice deasupra acestei cauze.

Nici nu știu cum să o spun, dar nu se compară cu nimic. Cabala nu poate fi înlocuită cu nimic. Nimic! Orice știință sau orice este implicat în această lume se află în interiorul acestei lumi: în lumea unei mici consecințe a lumii superioare.

Aici aveți o metodă de atingere, nu doar o poveste, ci atingerea lumii superioare.

KabTV „Am primit un apel. Suferiți, obțineți plăcere” 28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: