Pe drumul bun, graţie Faraonului

Întrebare: Există un exod din Egipt, prin forţă?

Răspuns: Bineînţeles, toate se întâmplă cu forţa. Fără rănile Creatorului şi fără presiunea Faraonului, nu am fi ieşit afară din Egipt. Cum este spus, este vorba, de fapt, de Faraon care a adus copiii Israelului mai aproape de Creator, atunci când El a oferit condiţii insuportabile pentru ei. Credea El că ei nu ar fi fugit de El, dar că l-ar iubi de fapt?

Dacă Faraon operează de partea Creatorului, care forţă a Creatorului, dacă Creatorul nu ar fi forţat ego-ul să fie sursa tuturor necazurilor noastre, noi nu am fi încercat să ne eliberăm. Creatorul a creat dificultăţile pentru noi, pentru ca noi, dorind ieşirea din ego-ul nostru, să devenim ca El. Prin urmare, se spune că Faraonul a adus pe copiii lui Israel mai aproape de Tatăl nostru Ceresc. Creatorul funcţionează mereu în ascundere.

Când poporul Israel a scăpat din Egipt, Faraonul i-a urmat şi i-a înconjurat şi i-a împins spre mare. Vânătoarea permite poporului Israel să avanseze în direcţia corectă. Chiar şi atunci când scăpaţi de ego, nu sunteţi complet liberi, până nu săriţi în Marea Roşie. Apoi, toată armata Faraonului care vă urmarea, se îneacă în ea.

Saltul în Marea Roşie este faza finală a procesului ieşirii din exil. Numele Marea Roşie, Yam Suf (Suf-Sof – înseamnă sfârşit în ebraică), indică, de fapt, că aţi ajuns la sfârşitul Egiptului. Apoi, Faraonul revine, dar sub o altă formă, nu mai este Faraon, ci Amalek şi alţi duşmani.

 

Scrierile cabaliştilor: Noaptea de Seder de Paşte, kab.tv, 04.03.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: