Pentru A Nu Repeta Loviturile

Întrebare: Cum putem învăța să justificăm Creatorul în tot?

Răspuns: Creatorul are un program foarte simplu. El a creat egoismul în relație cu El Însuși, opus Lui Însuși și ni se revelează treptat pe Sine. Prin urmare, cu fiecare generație, ne simțim din ce în ce mai rău în raport cu Creatorul.

Astăzi am ajuns într-o stare când trebuie să ne schimbăm pe noi înșine, adică să ne corectăm involuntar, într-un mod greu. O astfel de stare ar trebui să ne oblige să reconsiderăm atitudinea noastră față de viață, de familie, de societate și de lume.

Prin urmare, Creatorul poate fi justificat doar când vedem începutul și sfârșitul Creației și înțelegem la ce ne conduce El. Dar pentru aceasta, este necesar să studiem Cabala și să începem să simțim puțin lumea superioară, starea de echilibru dintre noi.

Desigur, viața continuă în toate țările, dar curge în aceeași direcție.

Datorită coronavirusului, lumea a devenit mai integrală. S-a simțit caracterul integral al acesteia, în diferite țări într-un mod puțin diferit, dar totuși, a fost unul și același lucru oricum.

Virusul și-a făcut minunata muncă și va continua să o facă. Datorită acesteia, ne îndreptăm către un viitor comun acum, către o stare mai conștientă. Sunt foarte bucuros că am trecut de această etapă și că acum începem să ieșim încet din ea.

Este de dorit să ieșim din starea coronavirus astfel încât să nu mai fie nevoie să repetăm aceste lovituri. Să încercăm să fim mai conectați. Principalul lucru este să diseminăm, pe cât posibil, ideea de reciprocitate, apropiere, integralitate a naturii, nevoia de a nu fi opuși naturii — nu avem niciun câștig din asta, ci doar de pierdut.

Nu putem fi mai presus de natură; suntem în interiorul ei. Prin urmare, cu cât suntem mai interconectați integral, cu atât mai bine.

Dacă vom încerca să existăm în acest fel, vom vedea cum integralitatea, nevoia de echilibru este dezvăluită treptat în lume, în locul căutării necontrolate a profitului de care nimeni nu beneficiază în afară de egoismul nostru umflat.

Să ne gândim cum să ne facem o societate umană stabilă, normală, echilibrată. Este în puterea noastră.

De fapt, suntem mulți. Astăzi, câteva milioane de oameni din lume pot schimba direcția gândirii, percepției și dorințelor societății. Sper să reușim.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 3/5/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: