Pentru a nu te duce pe o cale greşită

Rabash „În ceea ce priveşte importanța societăţii”: Prin urmare, în chestiuni legate de muncă pe calea adevărului, cineva ar trebui să se izoleze de alţi oameni. Asta este aşa, deoarece calea adevărului necesită întărirea constantă, deoarece este împotriva punctului de vedere al lumii. Punctul de vedere al lumii este cunoaşterea şi primirea, în timp ce punctul de vedere al Torei este credinţa şi dăruirea.

Întrebare: Oamenii vor părăsi grupul ultimei generaţii?

Răspuns: Vor pleca, deoarece în grupul ultimei generaţii cineva trebuie să facă eforturi mari pentru a face progrese constant.

Adevărul este că atunci când eşti în grupuri psihologice sau în grupuri angajate în practici spirituale, atunci mişcarea are loc pe bazele cunoaşterii sau a dezvoltării metodei.

Totuşi, într-un grup Cabalist, motorul egoist lucrează constant şi într-un fel te împinge în afara grupului. Dacă nu lucrezi constant împotriva lui, atunci tu nu te ridici deasupra lui şi nu poţi avansa. Prin urmare, într-un grup Cabalist, este tot timpul nevoie de eforturi adiţionale şi omul nu poate să stea locului. Asta este ceea ce forţează o persoană să avanseze.

Întrebare: De ce atunci când o persoană este scoasă din grup, ea pare că merge împotriva grupului şi/sau a metodei?

Răspuns: Trebuie să se justifice în mod egoist, aşa că se întoarce împotriva grupului în care a fost. Vrea să arate că el are dreptate şi că ei greşesc. Astfel el încearcă să găsească greşeli în grup, pentru a-şi dovedi punctul său de vedere.

Atunci când o persoană vine în grup, punctul din inimă, care este trezit de Sus, vorbeşte în interiorul ei. Dintr-o dată, simte că sufletul său este aici.

Apoi, pentru a rămâne în acest loc, trebuie să facă un efort continuu. Acesta este locul muncii spirituale. Se menţine cumva, pentru un timp, dar dacă nu continuă să facă eforturi serioase, atunci este îndepărtat de pe cale.

Întrebare: Cum poate cineva să facă un efort pentru a clarifica toate opiniile pe care le absoarbe o persoană în timpul vieţii sale?

Răspuns: Totul este scris în sursele Cabaliste. Ele sunt scrise exact pentru acest scop.

De pe KabTV „Ultima generaţie” 4/25/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed