Pentru a schimba paradigma vieții

Întrebare: Banii sunt echivalentul valorii bunurilor și serviciilor. În ultimii 200 până la 300 de ani, oamenii au luptat pentru egalitate, inclusiv în salarii.

Totuși, cum putem vorbi despre egalitate dacă nu cunoaștem calitățile inițiale ale unei persoane? La urma urmei, cantitatea de efort pe ora de lucru pentru fiecare persoană este diferită. Înseamnă că nu poate exista egalitate economică?

Răspuns: Nu contează. Separăm ceea ce o persoană ar trebui să ofere societății de ceea ce ar trebui să primească de la societate și nu punem nicio legătură între ele.

Ce pot oferi societății depinde de educația pe care o primesc: mi-e rușine să dau mai puțin. Ceea ce primesc de la societate depinde de faptul că sunt o persoană care există în această lume și trebuie să obțin un anumit număr de beneficii, pe care le folosesc și pot exista și îmi pot da seama.

Astăzi, lumea a ajuns deja la punctul în care, dacă am vrea, am putea da asta practic tuturor.

Întrebare: Cât va dura pentru a-și schimba paradigma vieții?

Răspuns: Acest lucru depinde de diseminarea pe scară largă a educației corecte. Dacă în jurul nostru există o societate care va face acest lucru și va trăi așa, atunci oamenii, în special generația tânără, vor înțelege că aceasta este atmosfera în care ar trebui să existăm.

Vom ajunge la ea ca rezultat al educației, dintr-un sentiment de necesitate și nu pentru că trebuie să ne suprimăm.

Din „Era post-coronavirus” a KabTV, 04.06.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed