Pentru adevăr ar trebui plătit

547.05Comentariu: Dintr-o scrisoare: „Vorbiți tot timpul despre faptul că în noi există doar răul. Nu există nici un bine în noi, nici iubire; există răul, există ego și atât. Dar dacă o persoană dezvăluie acest lucru în sine, nu credeţi că va începe să-i fie frică de sine?

Răspunsul meu:  Să-ți fie frică că vei acționa în consecință cu răul tău? Deja faci asta. Să-ţi dai seama singur? Este foarte, foarte greu și aproape de necrezut. Suntem distrași în fiecare secundă de la acest lucru, de la revelarea noastră înșine. Pentru a dezvălui „eu-ul” însuși din tine, aceasta este o lucrare incredibilă a unei persoane.

Întrebare: De ce există un astfel de joc de-a ascunselea? De ce nu putem fi duși și îndreptați către asta, astfel încât să vrem să scăpăm de acest rău?

Răspuns: Dacă aveți o nevoie foarte serioasă de acest lucru, atunci săpați. Depinde doar de dorința dvs. Este ascuns de tine și se dezvăluie în măsura în care efortul tău este urgent de a lucra asupra ta. Nu e usor.

Întrebare: Asta înseamnă că scopul nu ar trebui să fie să dezvăluim răul din noi. Trebuie să existe un alt scop și răul este dezvăluit pe parcurs?

Răspuns: Scopul ar trebui să fie dezvăluirea conexiunii cu Creatorul. Și pe drum, El îţi arată ce te oprește.

Întrebare: În această scrisoare era și o subîntrebare: „Dacă este așa, va fi necesar să te detașezi cumva de acest rău?”

Răspuns: Nu vei putea să o faci, se va dovedi a fi o minciună, o falsitate. Dacă vrei să te despart, atunci acesta este un alt loc de muncă pe termen lung.

Aceasta este dezvoltarea noastră, aceasta este viața noastră.

Întrebare: O persoană va dori la un moment dat adevărul chiar dacă nu este dulce? Și oricât de amar ar fi, va dori să trăiască așa, într-adevăr?

Răspuns: Îl va dori atât cât va putea plăti pentru el. Se spune despre asta: „Cumpărați adevărul, dar nu-l vindeți”. Acesta este un grad serios.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed