Pentru ce sunt necesare problemele?

200.01Întrebare: Într-una dintre conversațiile tale, ai spus că o persoană nu are nevoie de lumea superioară pentru a rezolva problemele din această lume, inclusiv problemele din familie, că, dimpotrivă, sunt necesare probleme în familie pentru a urca în lumea superioară.

Înseamnă că toate problemele lumii noastre nu sunt menite să fie rezolvate?

Răspuns: Da. Sunt necesare pentru a simți nevoia Creatorului care le va rezolva. Așa Îl revelăm.

Când atingem forța superioară care ne conduce și devenim proprietarii ei, atunci începem să ne gestionăm lumea, viața, destinul, totul singuri. Devenim egali cu El, vedem întregul univers de la început până la sfârșit și ne ridicăm deasupra acestei existențe, deasupra corpului nostru. Aceasta se numește revelația Creatorului.

Toate problemele lumii noastre sunt menite să simțim nevoia de a-L percepe, atinge. De aceea viața noastră devine din ce în ce mai insuportabilă: pentru a ne forța să ne ridicăm la nivelul Lui, nu pentru a-L atrage în lumea noastră și a face existența materială mai confortabilă.

La fel este și cu familia. Respingerea dintre noi ar trebui să ne dezvăluie nevoia Creatorului pentru a ne ridica împreună la El, nu pentru a-L atrage la noi.

Întrebare: Ce se întâmplă când un partener are deja această nevoie și își dă seama că o familie se poate construi doar pe componenta spirituală, dar celălalt nu o are încă?

Răspuns: Atunci nimic nu va funcționa. Trebuie să ajungem într-o stare în care ambii parteneri să fie conștienți de acest lucru și să-și dea seama.

KabTV „Prim-plan. Emancipare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: