Pentru cine este menită înţelepciunea Cabala?

Întrebare: Pentru cine este menită diseminarea înţelepciunii Cabala?

Răspuns: Înţelepciunea Cabala răspunde la întrebarea legată de menirea vieţii. Omul a evoluat de ani, dar încă nu s-a întrebat de menirea vieţii, ci a trăit ca şi alte animale. Dar cum egoismul său a crescut, a început să se întrebe: „Care este menirea vieţii şi a suferinţei? De ce suferim sau pentru cine?”

În generaţia noastră mulţi pun aceste întrebări, aşa cum este evidenţiat de statisticile care arată că jumătate din umanitate este în despresie. Înţelepciunea Cabala ne spune care este motivul şi care este menirea şi scopul vieţii. Nu cele inventate de om, ci acelea determinate de natură.

Menirea vieţii este să revelăm următorul nivel al existenţei noastre, să urcăm la acest nivel în timpul vieţii, să transcedem bariera dintre moarte şi viaţă şi să ieşim din corpul nostru fizic. Sunt mulţi oameni care vor să facă asta. Şi sunt şi cei care vin, ascultă şi pleacă, deoarece nu îi interesează. Mai sunt şi aceia care, auzind ideile noastre, se întorc către religie.

Nu forţăm pe nimeni să rămână, pentru că înţelepciunea Cabala este menită pentru aceia al căror ego s-a dezvoltat la maxim. Aceşti oameni îşi pun întrebarea legată de menirea vieţii şi simt că trebuie să obţină un răspuns şi că trebuie să îi ştie scopul.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: