Pentru „fizicieni” și „lirici”

138Întrebare: Există manuale în Cabala în care materialul este prezentat cu diagrame și calcule care atrag mintea și, pe de altă parte, există cărți care fac apel la sentimentele noastre, de exemplu: Atingerea lumilor de dincolo. Este mai bine să apelezi la logică sau la sentimente? Sau poate pentru a studia aceste cărți în ambele, simultan?

Răspuns: Faptul este că o persoană este formată din gânduri și dorințe, inimă și minte. Există oameni care au sentimente mai dezvoltate și sunt cei care au o gândire conceptuală mai dezvoltată, „lirici” și „fizicieni”. Prin urmare, cărțile cabaliste sunt scrise fie cu abordări emoționale, fie logice.

Mai târziu, aceste două căi se reunesc pentru a ne ajuta în revelarea lumii. Și se dovedește că cel mai important lucru este percepția emoţională, deoarece încă suntem construiți din dorințe, deși acestea sunt controlate și direcționate prin minte. Combinația corectă dintre minte și inimă ne oferă o idee despre ceea ce este omul.

Am ajuns la știința Cabalei prin logică. Prima mea formare a fost cibernetica biomedicală. Am absolvit Universitatea din Leningrad. Disciplina însăși a determinat atitudinea mea față de lume.

Așa că am căutat un răspuns cu privire la modul în care funcționează lumea. Ce este acest sistem care ne mișcă, ne controlează, are propriile sale legi de neclintit, care sunt deasupra noastră? Cum ar trebui să interacționez cu el și cu mine, deoarece prin aceste legi putem afla cine sau ce suntem, unde ne îndreptăm și ce se întâmplă cu noi? Îl putem influența? Și așa mai departe.

Aceste întrebări m-au condus la Cabala pentru că nu am putut găsi un răspuns serios și direct la ele nicăieri, în timp ce Cabala le-a răspuns într-un mod absolut clar, realist și aș spune, în mod sec. M-a atras. Cu alte cuvinte, mă interesa claritatea și veridicitatea, nu psihologic ci tehnic.

Am scris cartea Atingerea lumilor de dincolo în 2 până la 3 săptămâni. Ea doar s-a revărsat din mine, dintr-o unică emoție generală, motiv pentru care oamenii o percep așa.

În plus, avem cărți serioase cu diagrame. Cabala dezvăluie sistemul universului. Fizica întregii lumi este dezvăluită simțurilor noastre și, de asemenea, ceea ce vom dezvălui prin simțurile superioare pe care ar trebui să le dezvoltăm mai degrabă în atributul dăruirii decât în ​​calitatea primirii.

Din emisiunea de pe KabTV „Întrebări despre cărțile cabaliste” 22.10.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: