Percepția obiectivă asupra lumii

Comentariu: Oamenii de știință au descoperit că fiecare obiect, de la mașini, păsări sau fețele oamenilor, până la literele alfabetului, par diferite oamenilor care le cunosc față de cei care le văd pentru prima data.

Răspuns: Înțelepciunea Cabala diferă de alte științe din moment ce arată imediat unei persoane lumea la următorul nivel, și astfel toate studiile curente și viitoare, care de fiecare data descoperă ceva nou ego-ului, nu sunt considerate noi după înțelepciunea Cabala.

Cabala ne furnizează imediat baza percepției egoiste a lumii și ceea ce este deasupra ego-ului, așadar, cel care studiază Cabala începe să perceapă absolut corect tot ce există la aceste două nivele și între ele.

Nu există niciodată o față sau o formă fizică, deci percepția unei persoane depinde doar de starea obiectivă în care se află, adică calitatea de a se ridica deasupra tuturor senzațiilor sale.

Tot ceea ce simțim vine din dorințele noastre, din calitățile și sentimentele noastre. Dacă se schimbă calitățile noastre, am vedea copacii, cerul, păsările, pământul, oamenii și tot ce ne înconjoară diferit față de modul în care le observăm acum. Depinde de calitățile noastre interne

Dacă ar veni aici cineva de pe altă planetă, ar percepe totul din această lume într-o manieră total diferită decât maniera în care o percepem noi prin calitățile noastre. Așadar, este imposibil să spui că în această lume sunt forme, locuri, calități sau legi care sunt obiective și independente. Totul este descoperit și există doar în atitudinea individuală a unei persoane.

Haideți să ne familiarizăm cu obiecte diferite și cu lumea la un nivel profund, adică ce anume reprezintă acestea. Atunci, am înceta să vedem lumea noastră și am începe să vedem lumea spirituală superioară: forțele, conexiunea reciprocă, proprietățile interioare, care ne sunt prezentate acum sub formă obiectelor corporale (fizice).

Și dacă aprofundăm, vom înceta să vedem obiecte corporale din moment ce ele nu există. Vom vedea (înțelege) mai degrabă doar proprietățile (calitățile) decât corpurile materiale.

Dacă de exemplu un bărbat a fost căsătorit timp de 40 ani, el este obișnuit să vadă o anumită figură în locul soției sale și ea, de asemenea, îl percepe ca pe o imagine construită de calitățile lui, de relația lor, etc. Oamenii se obișnuiesc cu compania celorlalți și nu mai dau atenție anumitor atribute pe care le are fiecare.

Acest lucru poate fi cumva comparat cu ceea ce s-ar întâmplă cu noi dacă am începe să dobândim calitățile lumii superioare. Pur și simplu am vedea lumea superioară în loc de lumea noastră. Este exact ca și cum o soție își vede soțul într-o manieră total diferită de cea în care l-ar vedea un străin, deoarece pentru ea el reprezintă mai mult o imagine internă decât o imagine externă.

Tot în acest fel am vedea imaginea internă a lumii noastre care este numită lumea superioară. Am vedea forțe și calități, nu învelișurile externe percepute de cele cinci simțuri corporale ale noastre.

Toată lumea poate să facă asta. Trebuie doar să învățam despre lumea superioară și apoi calitățile interne care se potrivesc (aseamănă) cu calitățile lumii superioare vor apărea în noi. Vom începe să o simțim exact așa cum este de fapt, iar lumea noastră sub forma obiectelor va dispărea.

Întrebare: Dacă văd o masă, un perete, pe tine,etc.., în dimensiunea acestei lumi, voi vedea forțe când mă voi ridica deasupra acestei dimensiuni?

Răspuns: Da, forțe care îți descriu asemenea obiecte ce de fapt nu există cu adevărat.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Știri cu Michael Laitman” din 10.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: