Pericolele interconexiunii egoiste și remediul acesteia—metoda Cabalei

963.1Întrebare: Putem spune că astăzi natura într-un fel ne dă oportunitatea de a avea mai mult timp liber doar pentru a ne dezvolta spiritual?

Răspuns: Numai în acest scop. La urma urmei, de ce există o persoană în această lume? Doar pentru a-și asigura ceea ce este necesar la nivel animal și pentru a deveni egală cu Creatorul la nivel spiritual, dobândind în același timp absolutul.

Pentru ce ar trebui să trăim? Pentru a-ți ajuta corpul să proceseze tone de alimente și să moară? În acest caz, o vacă are mai multe motive să existe decât mine, pentru că îmi furnizează lapte și carne. Este un scop clar al existenței sale: să mă hrănească.

Pentru ce trăiesc eu? Existența mea este absolut inutilă. Orice creatură din natură, cu excepția omului, are un scop bine definit. Nimic nu este creat în van. Și numai omul, care nu cunoaște acest scop superior, este creat în zadar.

Comentariu: Dar cabaliștii susțin că vom ajunge la asta oricum.

Răspunsul meu: Bineînțeles că da! Și e mai bine pentru noi să o facem cât mai curând posibil; în caz contrar, natura ne va împinge cu lovituri.

De-a lungul a mii de ani de existență, am ajuns pe plan intern, egoist, la un asemenea nivel de dezvoltare încât ne aflăm într-un singur lanț, interconectați la nivel global. Iar acesta este deja un sistem spiritual.

Comunicarea globală există la următorul nivel al naturii. Iar aceasta este o problemă, pentru că a fi conectat la nivel global în mod egoist este un pericol uriaș. Toată lumea afectează pe toată lumea în mod negativ.

Imaginați-vă în ce stare istorică intrăm acum; în fiecare an vom observa schimbări negative uriașe în societate și la toate nivelurile naturii. Tsunami-urile, cutremurele și epidemiile sunt toate o consecință a dezechilibrului nostru. Acesta este modul în care noi înșine am configurat natura.

Prin urmare, de îndată ce nivelul global s-a manifestat, Cabala a fost dezvăluită imediat ca metodă pentru echilibrarea acestuia. Iar dacă nu o folosim și nu ne echilibrăm într-un sistem unic, atunci ne vom „otrăvi” reciproc, ne vom împinge și ne vom înstrăina de ceilalți. Atunci acest sistem se va prăbuși foarte repede și vom ajunge, Doamne ferește, la un război mondial.

Metoda Cabalei este singura noastră salvare.

Din „Close-Up. Acord de parteneriat” de la KabTV 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: