Perioada de căutări, partea 7

Asimilarea nu va ajuta

Întrebare: După ce evreii au plecat în exil timp de 2.000 de ani, au experimentat în mod repetat patru acte ale aceleiași piese într-o țară străină.

La început, au provocat prosperitate în țara în care s-au așezat apoi, s-au confruntat cu ura față de ei din partea acelor popoare, după care a început distrugerea lor fizică și, ca urmare, au fost exilați.

Se poate spune că aceasta este o lege?

Răspuns: Da, este o lege. Chiar dacă nu au fost exilați fizic, cum ar fi în Rusia, au fost însă plasați în astfel de condiții încât trebuiau să plece. Chiar și pe vremea noastră.

Acum se pune asta la cale în America. Evreii nu vor în niciun caz să plece de acolo. Ei cred că aceasta este patria lor și că totul este în regulă. Dar, până la urmă, după prima fază, care a trecut foarte repede, ura se manifestă treptat și îi va alunga din țară.

Nu va fi exil, așa cum a fost în Evul Mediu în Portugalia și Spania, iar mai târziu în Anglia, Germania și Franța, când evreii au fost nevoiți să elibereze întreg teritoriul într-o săptămână, ci pur și simplu ura va fi cea care îi va alunga.

Observație: Mai mult, indiferent cât de mult încearcă evreii să asimileze, există totuși un fel de lege care îi împiedică să facă acest lucru.

Răspunsul meu: Nici căsătoriile mixte nu vor ajuta. Vom vedea.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 15/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed