Perioada Judecătorilor

Întrebare: A existat o perioadă specială în istoria poporului evreu care a durat 300 de ani numită perioada judecătorilor. La acea vreme, practic nu existau regi sau armată. Putem spune că acesta a fost un nivel spiritual special în care se aflau oamenii?

Răspuns: Desigur. Tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră provine din stările interioare, profunde ale omului și ale societății. Nu poți smulge unul de celălalt.

Prin urmare, starea spirituală a fiecăruia și a tuturor împreună mai ales în acel moment după părăsirea sclaviei egiptene când oamenii se simțeau sub stăpânirea faraonului (egoismul) și nu puteau scăpa de ea nicăieri, după ce au devenit liberi, adică parcă au trecut granița de la ei înșiși, de la egoismul care i-a înrobit, la libertate, au simțit că sunt într-o cu totul altă lume.

Ei nu mai trebuiau să se supună instrucțiunilor, obiceiurilor și înclinațiilor lor interioare, ci puteau fi eliberați de natura lor. Astfel a început perioada judecătorilor. Însemna că oamenii puteau să se judece pe ei înșiși, să se ridice deasupra lor și să simtă în ce stări ar trebui să se afle.

Fiecare persoană ar putea să se separe de egoism și să se judece obiectiv pe sine și pe alții. Dar, în plus, au existat judecători care au personificat o măsură de responsabilitate și o măsură de înțelegere a stării în care se aflau oamenii..

Întrebare: Au avut judecătorii un asemenea nivel moral încât să le permită să conducă națiunea chiar și fără putere executivă?

Răspuns: Oamenii aveau propria lor putere. Ei erau la mila forțelor , gândurilor și deciziilor proprii. Erau propriii lor judecători. Prin urmare, această perioadă se numește perioada judecătorilor.

De la KabTV “Stări Spirituale” 1/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: