Permisiune de a practica

263Întrebare: Au existat medici cabalişti celebri în istorie, cum ar fi Rambam. Chiar și astăzi, medicina modernă beneficiază de pe urma cercetărilor sale. De ce reușește un medic cabalist acolo unde un medic obișnuit nu poate reuși?

Răspuns: Într-adevăr, au existat mulți cabalişti în istorie care au tratat oamenii. În general, vindecarea a fost o profesie evreiască de multe mii de ani, mai ales în Spania în anii vieții lui Rambam, în timpul tranziției dintre guvernarea islamică și cea creștină.

Dar adevărul este că aceste abilități depind de sufletul unui cabalist. Există suflete care sunt menite să ajute oamenii din această lume și să se manifeste în acest fel.

Cu toate acestea, majoritatea cabaliştilor lucrează într-un mod complet diferit. Sunt oameni rezervați pentru că fac corectări interne în sistemul sufletelor. În timpul nostru, așa cum a notat Baal HaSulam, ei pot deja dezvălui Cabala unor cercuri largi ale societății. Totul a început cu el.

Cu alte cuvinte, nu orice cabalist este capabil să vindece; nu tuturor li se oferă o astfel de oportunitate. În articolul „Este timpul să acționezi”, Baal HaSulam scrie că trebuie să obții o permisiune specială pentru fiecare practică a Cabalei și că poți acționa în volumul și în forma în care ți se permite de sus. Rambam a primit o astfel de permisiune.

Din KabTV “Prim-plan. Frankl are dreptate?” 8/8/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: