Persoana viitorului

Întrebare: Cum va fi construită societatea viitorului?

Răspuns: Ca să creem societatea viitorului avem nevoie de oameni de viitor. Omul din prezent este un egoist căruia instinctual îi pasă numai de el înuși. Dar nu pentru că este rău sau bun; asta este natura lui, ca un computer care este programat de un anumit program și merge numai într-o direcție și nu în altele. De aceea, oamenii timpurilor noastre pot contrui numai comunități egoiste adecvate.

Asta este ceea ce încercam să facem: să ne limităm pe noi înșine în anumite privințe, să încurajăm faptele sociale folositoare, să evităm acțiunile sale dăunătoare. Asta include tot felul de stimulente, închisori, pedepse și așa mai departe.

Totuși, toate acestea au scopul de a compensa într-un fel natura rea a omului, conform căreia el inconștient se gândește numai la el însuși. Și nu numai legat de a avea beneficii, dar și legat de a le avea în detrimentul altora.

Și dacă, în același timp, el poate răni pe alții și să se ridice pe el însuși, este chiar mai bine pentru că simte că este învingător. La urmă urmei, noi ne măsurăm pe noi înșine în raport cu respectul celorlalți.

Omul viitorului este complet opus omului prezentului. El se gândește numai la societate, la dezvoltarea ei. El înțelege că tot ce este făcut pentru societate se va referi și la el dar, în același timp, nu se poate gândi la el însuși, ci numai la mediu înconjurător.

El trece printr-un sistem de reeducare care îi schimbă natura și începe să se gândească la alții, la societate și la el însuși numai ca performer a ceva în beneficiul altora și al societății, adică își schimbă complet programul său intern.

De pe Kab TV din 5/22/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: