Personajele Purim-ului: Haman

Întrebare: Cine este Haman, unul dintre antagonistii celebrării Purim?

Răspuns: Haman este un personaj istoric vivid, un exemplu spiritual minunat pentru umanitatea modernă.

Comentariu: Dar el a fost rău.

Răspuns: Stalin și Hitler au fost de asemenea răi. Există mulți asemenea oameni în istoria noastră, Haman îi întrece pe toți.

Haman este un cercetător, astrolog și un intelectual care înțelege lucrurile. El a făcut mult pentru omenire și în cele din urmă el și toată familia să, cei 10 fii cu soția să Zeresh, multele sale concubine și toți curtenii săi au fost omorâți.

Tot ce a făcut el a fost pentru a-i trezi pe evrei, care erau împrăștiați în 127 țări în regatul Babilonian antic al Ahasuerus, așa încât aceștia să nu mai stea liniștiți și să se revolte, să se unească și să se întoarcă în țara lor.

Datorită eforturilor lui Haman și a suferințelor pe care le-a adus evreilor, aceștia au început să se unească. Amenințarea morții i-a forțat să se unească, să se răzvrătească, să își distrugă toți dușmanii și să se întoarcă pe tărâmul Israel ca să construiască Al Doilea Templu.

Nu are nici-o importanță dacă Haman este un personaj pozitiv sau negativ, el a ajutat istoria să înainteze. Evoluția noastră se află sub presiunea creată de personajele negative pentru că oamenii sunt încăpățânați, și cei mai încăpățânați sunt evreii. Forțe negative enorme numite Faraon, Haman, Amalek, etc, ne răvășesc în interior împingându-ne spre fericire printr-un „băț” care ne bate pentru că nu înțelegem nimic când suntem tratați frumos.

Înțelepciunea Cabala revelatp în timpul nostru ne arată cum putem atinge scopul printr-o modalitate bună și cum să ajutăm întreagă lume să se dezvolte corect și să o aducă la unitate. Unitatea lumii este ultimul nostru scop, ultima fază în dezvoltarea noastră. Să sperăm că vom fi capabili să îl împlinim fără personaje malefice că cele din timpurile trecute precum Haman, Ahasuerus, Hitler sau Faraon.

Din emisiunea ”Știri cu

One Comment

  1. Este adevarat ca Haman si Hitler au murit intr-o data comuna .(ani diferiti ).. nu stiu daca este adevarat asta , asa am auzit odata ca ar parea adevarat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed