Perspective asupra principiilor morale: oamenii de știință și Cabala

Întrebare: Există un punct de vedere care sugerează că unele principii morale fac parte din natura biologică a omului. Cercetătorii susțin că formarea judecăților morale în rândul persoanelor de sex, vârstă și cultură diferite pot diferi semnificativ. Credeți că acești parametri afectează principiile morale?

Răspuns: Desigur. Biologia influențează luarea deciziilor.

Comentariu: Cercetătorii au descoperit că acționarea în conformitate cu normele morale acceptate crește rezistența oamenilor la stres și le întărește starea fizică.

Răspunsul meu: Fără îndoială, dacă aș fi sigur că acțiunile mele sunt susținute de fundamentele morale, principiile și acordurile societății, atunci m-aș simți mult mai încrezător.

Întrebare: Neurofiziologii susțin că judecățile morale ale oamenilor pot fi influențate prin schimbarea activității anumitor zone din creier. Se pare că toate discuțiile despre moralitate se vor opri în curând de la sine și moralitatea societății se va forma, în schimb, cu ajutorul a doi electrozi. Credeți că este posibil să schimbați principiile morale ale unei persoane prin influențe externe?

Răspuns: Nu. Cu ajutorul electrozilor, se pare, puteți controla unele forțe. Cine le controlează de fapt? Nu puteți ajunge la acest răspuns. Există baza întregii morale umane.

Întrebare: Experții de la Universitatea Harvard au efectuat o serie de experimente care au concluzionat că principiile morale ale unei persoane se schimbă în timpul zilei și slăbesc seara. Prin urmare, ei recomandă luarea unor decizii importante, dificile din punct de vedere moral în timpul dimineții. Care este opinia ta?

Răspuns: Depinde de fiziologia persoanei. Există oameni care nu gândesc deloc dimineața; gândesc mai bine seara sau chiar noaptea.

Din emisiunea KabTV  „Abilități de comunicare”, 08/10/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: