Perturbațiile sunt necesare pentru avansare

Întrebare: În practica cabalistă, toate stările spirituale sunt însoțite de tulburări. Ce fel de tulburări există și cum le folosim pentru creșterea spirituală?

Răspuns: Viața noastră constă din întrebări și răspunsuri. Acesta este modul în care suntem controlați de sus, noi și aproape toată natura.

Dar natura neînsuflețită, vegetativă și animată este întotdeauna prezentată cu întrebări la care se răspunde automat. Astfel, întreaga natură, cu excepția omului, este guvernată de instinct.

În timp ce omul există între plus și minus, întrebări și răspunsuri, are propria sa interferență în ele și necesitatea de a le examina. El trebuie să înțeleagă ce fel de întrebare apare în el de fiecare dată, să o raporteze la natură, la Creator și să încerce să găsească răspunsul corect.

Dacă se poziționează în acest fel tot timpul, atunci are atitudinea corectă față de viața sa, față de natură și față de Creator. Drept urmare, îi este clar că orice întrebare apare în el este doar ca să avanseze, să realizeze, să simtă și să înțeleagă mai bine lumea.

Toată viața ne mișcăm în acest fel: plus-minus, stânga-dreapta etc. Așa ne influențează natura. Prin urmare, ar trebui să privim toate presupusele obstacole care apar nu ca obstacole, ci ca condiții auxiliare prin care ne putem dezvolta și ridica în continuare.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 04.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed