Peștera este atât un protector, cât și un paznic

702.01Întrebare: Este interesant faptul că o peșteră este un loc special pe pământ unde poți trăi. Dar, în principiu, este imposibil să trăiești pe pământ.

Din punctul de vedere al Cabalei, pământul este Ratzon, dorinţă și acolo nu există viață. Și dintr-o dată, se dovedește că există un loc pe pământ unde poți trăi. Care este acesta?

Răspuns: Natura (în mod natural) sau omul (în mod artificial) creează un loc care are toate condițiile necesare pentru ca o persoană să existe, ca în afara unei peșteri. În acest caz, peștera este atât un protector, cât și un paznic.

Știm că autorul Cărţii Zohar  Rabinul Shimon și fiul său au trăit mult timp într-o peșteră. După cum ne spun sursele, mulți dintre strămoșii noștri s-au stabilit în astfel de locuri.

Dar scopul peșterii nu este să se îngroape undeva în pământ și să se ascundă de cineva. Înțelesul său este spiritual.

Adică, pe de o parte, o persoană în general se anulează și se ascunde de toată lumea. Pe de altă parte, tocmai prin umilința sa, el combină proprietățile Bina și Malchut: proprietatea de dăruire a lumii superioare și proprietatea de primire a lumii inferioare.

Astfel, pe pământul în care nu există în general nimic potrivit pentru viața umană, el formează un astfel de loc, creează în el (în Malchut) astfel de condiții care ar fi egale cu aerul (lumea superioară) și așa el trăieşte. Cu alte cuvinte, datorită Bina, calitatea de dăruire, poți locui într-o peșteră.

Din KabTV “Stări Spirituale” 4/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: