Pierde-ți sinele material

Întrebare: Cum devenim un partuf de jos care se anulează pe sine în faţa celui superior şi cere să fie creat în lumea spirituală în timpul congreselor?

Răspuns: Partuful nostru superior este grupul şi doar în acesta Creatorul este revelat. Transformăm grupul în Malchut, Shechina, în timp ce, cel superior lui este Zeir Anpin, Creatorul. Trebuie să inducem starea că în conectarea noastră forţa superioară este revelată.

Este foarte fezabil şi se poate face. Iluminarea din aceasta stare va fi cu certitudine garantată pentru noi, şi deja noi o primim, fiecare în concordanţă cu gradul cuiva. Dar când ne conectăm cu adevărat, atunci în loc la o iluminare personală, revelăm Lumina.

Va fi revelată de asemenea fiecărei persoane în gradul în care cineva atinge unitatea şi iese din el. Dar va fi o clară şi bine definită porţiune de Lumina şi nu ceva iluminare externă. Sunt convins că nu doar la congresul bărbaţilor, dar că şi la congresul femeilor putem simţi o astfel de iluminare. Anularea noastră în grup faţă de cel superior înseamnă că fiecare renunţă la el însuşi cu întreaga forţă de dragul unităţii şi se include în toţi ceilalţi şi că îşi va pierde acolo sinele lui material şi că va exista doar sub influenţa influenţei spirituale.

Am studiat în articolul „600.000 de suflete” că există doar un singur suflet, şi fiecare atinge doar asta şi se conectează la acelaşi suflet. În adevăr, nu există diviziune şi doar forţa spargerii ne cauzează durere chiar acum pentru că ne gândim fiecare dintre noi că avem sufletul nostru personal. Ni-l imaginăm doar pentru că nu am atins dezvoltarea completă încă şi am rămas în confuzie, ceaţă şi pierdere de conştiinţă. De aceea, la congres, dorim să ne conectăm la acest suflet.

Din partea a treia a Lecţiei Zilnice de Kabbalah, 10.01.2013, Talmud Eser Sefirot

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed