Pierderea stării spirituale

747.01Comentariu: După ruinarea celui de-al Doilea Templu, evreii nu și-au putut menține starea spirituală și s-au împrăștiat în diferite țări.

Răspunsul meu: Aceștia nu mai erau evrei, ci o națiune pierdută din care plecaseră anterior zece triburi. Au rămas două triburi care au trecut din țară în țară. Acolo unde li s-a permis să se adăpostească, s-au așezat zeci sau sute de ani și apoi iar au pornit la drum.

Este remarcabil. Nu există o astfel de națiune în istorie care să fi fost expulzată brusc dintr-o țară. Nu-mi pot imagina nicio comparație cu o întreagă națiune, sute de mii de oameni care se ridică împreună și pleacă într-o altă țară.

Întrebare: Dar cum s-au raportat la aceasta evreii înşişi?

Răspuns: Principalul lucru este să salvăm și să păstrăm ceea ce avem pentru că trebuie să fim o singură națiune.

Comentariu: Cu toate acestea, deși evreii sunt împreună, ei încă nu au spiritualitate.

Răspunsul meu: Există, dar nu la același nivel ca înainte. Înțelegerea faptului că spiritualitatea – o conexiune cu Creatorul și o misiune care există în oameni – era întreagă acolo, dar nu a existat o manifestare evidentă a acestui lucru.

Priveşte la cărțile pe care le-au scris. Ei nu și-au pierdut complet înțelegerea că există o lume superioară, atingerea Creatorului și munca pentru Creator. Luați și citiți aceste cărți. Ei știau că au fost izolați de ea.

KabTV „Am primit un apel. Ce să aștepți de la evrei?” 21.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: