Piesa ta care lipseste din puzzle-ul sufletului

Intrebare: Daca o persoana se descurajeaza in acest proces, asta inseamna ca nu a investit indeajuns efort in dragostea pentru prieteni?

Raspuns: Daca o persoana este descurajata de avansarea ei spirituala, atunci aceasta se intampla de obicei din impotrivirea mandriei, din faptul ca persoana se pozitioneaza deasupra celorlalti. Iar asta este o boala generala care se gaseste in fiecare dintre noi. Mandria este fundatia dorintei de a primi, care vine la noi direct de la Creator. Creatorul este unic, de aceea si noi ne simtim ca fiind unici.

Si sunt intr-adevar unic deoarece sunt o piesa a puzzle-ului general, piesa care nu se gaseste in nimeni altcineva. De aceea, in mod legitim eu simt ca sunt special. Intrebarea este doar cum imi voi folosi unicitatea? Voi incerca sa ii completez pe ceilalti intr-un mod care este posibil?

Puzzle-ul spiritual nu este la fel ca cel corporal in care fiecare piesa este in contact doar cu cele cateva piese din vecinatatea ei, si distantata de toate celelalte. In puzzle-ul spiritual sunt conectat cu oricine. Asta e uimitor! Imagineaza-ti ca exista 600.000 de piese ale puzzle-ului, iar eu sunt conectat cu fiecare dintre ele. De asemenea, fiecare din ele este conectata cu toate celelalte piese. Aceasta nu este o simpla conexiune, iar la fiecare nivel, toate coroanele ( Keterim) noastre sunt conectate la toate celelalte, la toate nivelele Bina, ele sunt conectate unele cu celelalte si tot asa..

De aceea intre noi exista o conexiune stransa de daruire, pe care noi trebuie inca sa o descoperim. La sfarsitul corectiei, multumita senzatiei si intelegerii acestei conexiuni complicate, va deveni revelata cu o intensitate de „620” de ori mai mare: in locul a Nefesh de Nefesh, NRNHY de NRNHY.

Imagineaza-ti ca ar fi existat doar acest simplu sistem de 600.000 de piese, care era conectat intr-un sir, unul dupa celalalt, precum o turma de oi. Iar brusc se conecteaza in toate tipurile de legaturi, completandu-se si umplandu-se unele pe celelalte in toate situatiile si atributele.

Din partea intai a Lectiei Zilnice de Kabbalah 2/03/2012, Shamati Nr.35

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: