Pietrele obişnuite ale oraşului sfânt

Întrebare: Toate cele trei religii consideră Ierusalimul un oraş sfânt. De ce există o atitudine aşa de specială faţă de acest oraş, ca şi cum conectează omul cu forţa superioară?

Răspuns: „Ierusalim” înseamnă „oraşul perfect”. Este un concept spiritual care nu adaugă sfinţenie oraşului material şi pietrelor.

În timp ce fiinţa umană este făcută foarte complexă, este puternic influenţată de simpla forţă a credinţe umane, puterea placebo, credinţele sale. Astfel, ajungând în Ierusalim, oamenii simt că este un loc special.

Dar acesta este un loc special creat de însăşi oameni, prin atitudinea lor faţă de oraş, dar oraşul material nu are nicio sfinţenie. Toate diferenţele dintre amplasamentele geografice sunt în rădăcinile lor spirituale.

Este scris în cartea marelui Cabalist Ari, Arborele vieţii, că întregul pământ este împărţit în zone, conform cu puterile speciale care le influenţează: Ierusalim, pământul lui Israel, Liban, Siria, Iordania, Babilon şi toate celelalte ţări din lume.

Asta se referă la rădăcinile spirituale, dar nu este nicio diferenţă în pietrele fizice. Dar oamenii care trăiesc în această lume sunt impresionaţi şi astfel dau o destinaţie specială acestor pietre şi amplasamentelor geografice.

Trebuie să înţelegem că numai prin ridicarea deasupra acestor experienţe materiale umane vom putea să obţinem impresia adevărată, corectă, care va veni din proprietatea spirituală numită Ierusalim, Templul, Israel, naţiunile lumi.

Toate acestea sunt proprietăţi interioare ale fiinţei umane; forţa superioară pe care trebuie să o descoperim. Apoi  ni se va revela Ierusalimul spiritual, înăuntrul lui Templul spiritual, care este „sfânta sfintelor”, unde ne întâlnim cu toţi cu forţa superioară.

Aşadar, toată lumea trebuie să ajungă la reevaluarea forţei superioare şi adeziunea cu Creatorul.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă” din 07.05.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed