Pionierii

750.03Întrebare: Cum ați găsit puterea de a învăța de la Rabash Peh el Peh (gura la gură)?

Răspuns: Nu cred că am fost cel mai norocos sau cel mai puternic, așa cum a fost cazul cu Ioşua în raport cu Moise sau cu alți cabalişti. Am avut căderi foarte mari.

Adică vii și mergi împreună cu profesorul și brusc cazi. Și nu poți face nimic; există o contradicție: „Păi, cum poate fi asta? Nu așa face el! Nu așa crede el! Nu așa procedează! Trebuie să o fac altfel! eu… eu… eu…”

Nu se poate repara. Probabil că era necesar să mergi pe acest drum. La ceea ce s-a întâmplat, trebuie să spunem: „Așa trebuia să se întâmple”.

Dar este necesar desigur, să încercăm ca toate acestea să se întâmple într-o fuziune internă absolută. Acesta se numește Peh el Peh – spirit la spirit.

Cert este că acum vorbim despre o relație care astăzi nu există între un elev și un profesor. În primul rând, nu văd că acest lucru este posibil între mine și vreunul dintre elevi.

În al doilea rând, valul global care se ridică astăzi nu are ca scop contopirea cu profesorul și astfel, primirea Peh el Peh spiritual de la el, ci găsirea unor lucruri spirituale între ei, urmând cu scrupulozitate toate instrucțiunile profesorului.

Atunci profesorul devine nu un Învățător cu majusculă, nu un părinte spiritual, ci un conducător, un instructor pe drum; adică însoţeşte un grup de studenţi, fiindu-le alături.

Suntem într-o stare în care suntem pionieri. Deci este greu de spus cum ar trebui să fie de fapt. După mine, elevii mei vor descoperi mai departe în interiorul lor ceea ce le este inerent și vor vedea cum să se comporte mai departe. Dar totuși, ceea ce se întâmplă acum le va vorbi și îi va emoționa.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 12.02.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: