Piramida spirituală a vasului mondial

Întrebare: Există o piramidă spirituală a cooperării în vasul mondial?

Răspuns: Sistemul spiritual este stabilit numai în funcţie de linia apropierii de Creator. Astfel, fiecare persoană are un loc special aici. Fiecare linie este împărţită în trei linii: linia dreaptă, linia stângă şi linia mediană, prin care curge un proces foarte complex, deoarece este sistemul de conexiune integrală între toate părţile rupte ale sufletului.

Întregul sistem este conectat şi astfel, părţile sale inferioare pot determina ce se va întâmpla cu părţile superioare şi invers, părţile superioare pot influenţa părţile inferioare, părţile mediane, etc. Aceasta înseamnă că, este un singur sistem liniar care determină cine este mai îndepărtat de Creator şi cine este mai aproape de El. În plus, există, de asemenea, o dependenţă integrală foarte complexă aici, o legătură reciprocă complexă între părţi. Desigur, există o piramidă spirituală de cooperare în vasul mondial şi există persoane şi grupuri care sunt mai aproape de realizarea spirituală şi cele care sunt mai îndepărtate. Dar, în funcţie de conexiunea dintre noi, se influenţează reciproc.

Întreaga omenire este conectată, inclusiv persoanele care, aparent, nu trăiesc în această lume, adică, vechii cabalişti şi cei care vin, inclusiv sufletele care au apărut pe Pământ, deşi nu există cu adevărat noi suflete în lumea noastră, deoarece ele au vizitat de mai multe ori dimensiunile superioare şi inferioare. Dar, deoarece noi operăm într-un vas integral numit Malchut de Ein Sof (Infinit), fiecare determină starea tuturor.

Piramida spirituală nu se mulţumeşte să determine doar nivelul cuiva şi dacă el avansează la un nivel superior, dar fiecare dintre noi influenţează pe ceilalţi datorită conexiunii generale. Deci, poate exista un grup de persoane de pe partea cealaltă a lumii, să spunem din Costa Rica, care aspiră la realizarea spirituală acum, sau care este într-o stare inferioară în raport cu ieri sau alaltăieri. Cu noi, există urcări şi coborâri şi depindem de oamenii care aparţin progresului spiritual într-un fel. Oricum, toată lumea progresează clar spre spiritualitate. Aceasta înseamnă că, piramida spirituală există, dar starea sa este determinată de toată lumea şi avansarea sa este integrală.

Totul depinde de efortul unic al întregului grup. Deşi există numeroase grupuri mai slabe sau mai puternice, depindem unul de altul şi vrem ca toată lumea să avanseze. Noi toţi dorim ca omenirea să avanseze astfel încât, această piramidă se va dezvolta armonios şi va lua forma unui cerc în care toţi sunt egali, deşi fiecare dintre noi are propriile atribute speciale, condiţii şi abilităţi speciale. În lumea spirituală tot acest lucru este luat în considerare, dacă fiecare grup aplică toate eforturile posibile, atunci este suficient pentru a susţine toate celelalte grupuri şi pentru a se încorpora în toată lumea.

Din discuţie privind grupul şi diseminarea, 20.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: