Plagile Egiptene, fara dezastre externe

Intrebare: A intrat deja lumea in perioada plagilor egiptene, sau inca mai are de asteptat?

Raspuns: Ele inca se afla in fata noastra. Si totusi,  nu trebuie sa comparam stadiile anterioare ale dezvoltarii cu acelea care ne asteapta. De fapt, natura materiala a caii noastre, este inlocuita treptat de cea spirituala.

Incercati sa spuneti stramosilor vostri care au trait cu citeva secole in urma, ca aveti totul si totusi nu sinteti satisfacuti in viata. Din punctul lor de vedere, voi traiti o viata fabuloasa. In casele voastre, exista un dispozitiv pe perete care face ca apa sa curga atunci cind il rasuciti. Aveti un buton pe care daca-l apasati, lumina straluceste mai tare ca ziua. Si aveti un ecran care va arata imagini din intreaga omenire.

Oamenii pur si simplu nu ar intelege ce va lipseste. Si voi, in ciuda acestei abundente, nu stiti ce sa faceti cu voi. Interiorul bogat al casei voastre si lumea voastra, arata cit de goi sinteti in interiorul vostru.

De aceea, plagile egiptene nu sint corporale ci necazuri interioare. Timp dupa timp, veti descoperi lipsa implinirii interioare; fiecare lovitura va atinge din ce in ce mai profund, intr-un complex de dorinte multistratificate. Totusi, aceste plagi au loc foarte rapid, penetrind sentimentele interioare ale persoanei. In exterior totul ramine calm; persoana nu are nevoie sa fie bolnava sau sa sufere din punct de vedere fizic.

Bineinteles, daca nu profitam de avantajul Luminii, plagile vor reveni in forma problemelor corporale. Principiul este simplu: daca noi si intreaga omenire avansam in directia spirituala, plagile vor lua forme spirituale. Daca esuam si lumea nu alege spiritualitatea, atunci ele vor fi experimentate in forma materiala.

In Scrierile Ultimei Generatii, Baal HaSulam spune ca e posibil sa fie chiar si razboaie mondiale, urmate de suferinte enorme. Dar trebuie sa incercam sa induram aceste lovituri intern. Torah si metoda Cabalei, ii dau omului o oportunitate de a face intreaga analiza foarte rapid, completind-o intern, fara sa implice si lumea corporala.

Din primaparte a Lectiei zilnice de Cabala 12/24/10, “Perfectiunea in Viata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed