Poate cineva să țină Poruncile (Mițvot) singur?

Rabaș, „Ce ne dă Legea ‘Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți’ :….Omul nu poate ține singur toate cele 612 Porunci (Mițvot).

Aș spune că omul singur nu poate să respecte nici măcar o singură Poruncă. Fiind singur, el este incapabil să genereze calitatea dăruirii. Până la urmă, el nu are nicio conexiune cu Creatorul. Numai cu oameni ca el poate face asta, de aceea avem nevoie de interacțiunea fizică cu prietenii.

Remarcă: Suntem într-o nouă perioadă de timp, una virtuală, ceea ce nu era cazul pe vremea lui Rabaș.

Comentariul meu: Este chiar și mai bine. Dacă oamenii se străduiesc cu adevărat să fie unul în favoarea celuilalt, dezbinarea lor fizică îi împinge și mai mult spre reapropierea interioară.

Întrebare: De ce este aranjat așa ca omul să nu poată să țină singur Poruncile?

Răspuns: Vorbind din punctul de vedere al sistemului, sufletul comun numit Adam s-a spart în multe părți. Atunci când părțile separate prin distanțarea lor egoistă încearcă să se adune împreună, deasupra forțelor egoismului, ele încep să obțină calitatea conexiunii, până la calitatea de iubire. Nu există altă cale.

Adam este o dorință care nu există prin ea însăși. Numai după ce acest sistem (dorință) este spart în părți, numai atunci poate cineva să spună că în interiorul acestuia au fost create două calități opuse: cea egoistă, care împinge departe celelalte părți, una de alta și cea altruistă, care începe deodată să apară printre ele.

Inițial, când toate părțile sistemului erau adunate împreună, ele aveau în ele calitatea comuniunii susținută de Lumina Superioară, de Creator. De aceea, după ce s-au dezintegrat, în fiecare părticică a rămas un punct de comuniune, ceea ce înseamnă că ele toate sunt formate din două calități opuse.

Acum, dacă într-o păticică oarecare se înalță calitatea conexiunii, deasupra calității de separare, ca urmare, ea devine mai apropiată de celelalte, până când este integrată în același sistem, în aceeași imagine.

Întrebare: Deci, sistemul a fost special creat așa pentru ca omul să nu poată să respecte singur cele 612 Porunci. Care este beneficiul acestui lucru?

Răspuns: Beneficiul este că omul simte nevoia de Creator și de prietenii lui. După ce el este dezamăgit de starea lui animalică și vrea să se înalțe la nivelul de Adam, el poate să obțină asta numai dacă se angajează cu adevărat în conexiunea lui cu ceilalți și, astfel, îL atrage pe Creator în această angajare.

Întrebare: Trebuie ca omul să înțeleagă fiecare poruncă?

Răspuns: Acest lucru nu este numai ne-necesar, dar este și imposibil. Omul nu poate să o facă. Totul se întâmplă automat.

Omul nu ar trebui să scurme în jurul sufletului său, nu este nevoie să o facă. Sufletul se va manifesta el, însuși, când va lua cu adevărat o formă definită.

Din KabTv „Ultima generație” 15/03/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: