Poate fi Cabala nocivă?

Întrebare: Ce dă omului înţelepciunea Cabalei, iar religiile nu o fac?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala ii dă unui om laic un lucru unic: modul de a atinge lumea superioară, înțelegerea sistemului care gestionează această lume, revelarea Creatorului.

Înțelepciunea Cabalei nu se ocupă cu ritualuri și obiceiuri religioase. Mitzvot și ritualurile religioase ne sunt familiare împreuna cu legile și obiceiurile lumii noastre. Dar Cabala se ocupă cu legile lumii superioare.

Dacă începem să învățăm aceste legi și încercam să fim similari cu ele, atunci vom începe să simtim și să înțelegem lumea superioară. Scopul înțelepciunii Cabalei este de a învăța o persoană cum să atingă lumea superioară.

Întrebare: Ce este practic Cabala? Înțeleg că vorbim despre o legătură foarte puternică între un cabalist și Creator. Este ritualul „Pulsa deNura” – „lovitura de foc”, o idee de Cabala practică?

Răspuns: Este pur și simplu teatru și de fapt, nu există vrăji, nici căi de a face rău cuiva.

Există o altă posibilitate – ochiul rău. Dar aceasta nu este deloc în Cabala. Du-te la orice bunică, care are astfel de puteri, și ea va aduce ochiul rău pe tine. Acești oameni au un simţ special, o dorință specială, ei pot trimite altei persoane unele vibraţii interne care o afectează, astfel încât oamenii se pot îmbolnăvi sau chiar pot muri. Dar acest lucru nu este acțiunea cabalistică, Pulsa deNura. Nimeni nu știe ce este și nimeni nu știe cum să o facă!

Un cabalist nu poate face rău nimănui, deoarece fundaţia înțelepciunii Cabala este numai binele.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 1/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed