Poate o persoană să aleagă ceva liber?

Întrebare: Natura noastră este egoismul, care funcționează conform programului „plăcere maximă pentru consumul minim de energie”. Probabil avem vreo alegere în acest cadru. Cu toate acestea, această alegere nu este gratuită, deoarece există încă un cadru.

De exemplu, pot spune că acum aleg să beau ceai sau cafea. Dar, de fapt, această decizie a fost deja luată de anumite condiții prestabilite. Poate o persoană să aleagă ceva liber?

Răspuns: Nu. Absolut nimic.

Potrivit Cabala, singurul lucru pe care îl putem face este să influențăm mediul care ne modelează. Nu ne putem influența direct pe noi înșine, dar putem alege mediul și să-l influențăm astfel încât să fie așa și nu diferit. Prin mediu, ne referim la o mulțime de factori care ne afectează, care modelează cine vom fi.

Întrebare: Să spunem că există oameni bogați care își trimit copiii să studieze la Oxford. Ei aleg un astfel de mediu. Dar este aceasta cu adevărat o alegere?

Răspuns: Da, aceasta este un fel de alegere.

Întrebare: Din nou, într-un anumit cadru. Ce mă interesează este dacă este macar posibil ca o persoană să aleagă neutral?

Răspuns: Nu. Pe ce baza de date va alege în mod neutru? Trebuie să existe parametri primari.

Întrebare: Atunci ce înseamnă că alege mediul? Nici acesta nu este o alegere.

Răspuns: Nu, este încă o alegere din mai multe opțiuni posibile. Poate ca nu știm de ce l-a ales pe acesta. Unele circumstanțe, hormoni, gene și așa mai departe au determinat-o din interior.

Cu toate acestea, încă nu suntem liberi să facem nimic. Suntem liberi doar să ne orientăm către cel mai corect scop posibil cu ajutorul unui mediu adecvat.

În caz contrar, pot alege un mediu diferit, de exemplu, unii criminali, hoți și, astfel, îmi asigur un viitor complet diferit pentru mine.

Din emisiunea KabTV „ Era Post-Coronavirus”, 5/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed