Poate o persoană singură să se aștepte la succes?

Întrebare: De ce este atât de important să se studieze Cabala într-un grup și nu singur acasă?

Răspuns: Această opțiune este posibilă. Puteți merge pe Internet și primi toate informațiile; întreaga arhivă este deschisă pentru voi, plină de fișiere video, audio și text. Sigur, puteți rămâne acasă și studia Cabala pentru voi, dar cum o realizați în practică?

Dacă o persoană vrea să devină un expert, trebuie să treacă prin experiența practică. Imaginează-ți un șef care învață cum să pregătească diferite feluri de mâncare din cărți, dar nu vede niciodată un castravete sau o roșie și așa mai departe. Ce tip de bucătar-șef ar fi?

Cum puteți pune în aplicare înțelepciunea Cabala voi singuri? Nu ar rezulta nimic. Trebuie să o realizați într-un grup cu prieteni pentru că, grație conexiunii corecte între voi, veți începe să simțiți ceea ce este scris în cărți. Totuși, puteți să studiați acasă dar nu veți ajunge nicăieri de acolo, deoarece nu știți ce se studiază.

Există prieteni care studiază acasă și care nu vor să vină la congrese pentru a întâlni alte persoane. Ce le putem spune? Ei nu realizează deloc lecțiile lor. Ei nu simt materia; ei nu descoperă aceeași lume despre care citesc.

Aș putea să spun mult despre acest subiect, dar o persoană trebuie să înțeleagă că înțelepciunea Cabala este înțeleasă doar într-un grup. Toți cabaliștii scriu despre acest subiect.

Dacă o persoană vine la noi pentru lecții și deschide sursele cabalistice, în fiecare dintre ele se vorbește despre asta. Dar ea nu le citește pentru că este prea leneșă. Ea nu le dorește pentru că ar munci împotriva egoului său: să vină la grup, să participe împreună la evenimente, să fie implicată în diseminare, și așa mai departe. Oameni ca ei ne părăsesc și astfel, dezvoltarea lor cabalistică se termină.

Din Tabăra internațională de vară, ”a doua zi”, Lecția 4, 12.07.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: