Pofta de putere

547.01Întrebare: Din cele mai vechi timpuri, în special în Grecia antică, oamenii au observat că abuzul de putere duce la tulburări psihice. Există multe simptome diferite care rezultă din faptul că o persoană rămâne în poziții înalte pentru o perioadă lungă de timp. Grecii antici au numit acest fenomen mândrie și au spus că pentru asta apare pedeapsa divină.

Cum se raportează Cabala la un astfel de fenomen, precum setea de putere?

Răspuns: Setea de putere este principalul lucru la o persoană care vrea să stăpânească ceea ce este în jurul său și să gestioneze și să păstreze puterea.

Vedeți cum un copil apucă totul, îl ține, îl trage spre sine și îl ia în gură. Aceasta este setea de putere, starea noastră de bază, astfel încât tot ceea ce văd și simt să fie în stăpânirea mea, în dorințele, stările și posibilitățile mele. Vreau să cuceresc toate acestea, să le suprim și să le aduc mai aproape de mine.

În principiu, pofta de putere este necesară existenței noastre. Dacă nu dorim ceva, nu vom putea respira, mânca și așa mai departe. Setea de putere începe cu astfel de acțiuni elementare și se termină cu faptul că o persoană își pierde mințile din cauza dorinței sale ireprimabile de a stăpâni totul, de a suprima și de a controla și de a nu ști unde să se arunce pentru a nu rata ceva.

Dorința de a domina începe cu o stare naturală și poate dobândi proporții monstruoase.

KabTV „Stări spirituale” 22/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed