Poruncile – Legile universului

Comentariu: Cele Zece Porunci sunt legile interacțiunii dintre oameni. Unele dintre ele arată așa, iar altele nu.

Răspunsul meu: În principiu, acestea sunt legile universului. Dar, deoarece acestea sunt determinate de relațiile dintre oameni, iar relațiile noastre sunt determinate de toate celelalte legi ale naturii, atunci desigur, totul se reduce tocmai la relația dintre noi.

Întrebare: Prima poruncă este: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei”. Din câte am înțeles, numai Creatorul poate scoate o persoană din egoismul său. Dar de ce a trebuit Creatorul să dea mai întâi anume această poruncă?

Răspuns: Pentru că aceasta este porunca piatră de temelie că există o singură forță în lume, care este mai presus de toate. Îl ridică pe om de la nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii la nivelul lui Adam, Om.

Adam este cel care înțelege conexiunea cu Creatorul. Aproape toată omenirea se află la nivelul de animal, indiferent cât de mult știe sau cât de mult a dezvoltat științele și artele.

„Animal” este atunci când o persoană se gândește la sine, se află în egoismul său. Prin urmare, ieșirea din această stare la nivelul „Omului”, Adam, similar cu Creatorul („Adam” din cuvântul „Domeh”, similar cu Creatorul) poate fi realizat numai sub influența unei puteri superioare speciale, numit Creatorul.

Această putere se numește Creator, deoarece creează omul.

Întrebare: Cu alte cuvinte, cabaliștii au descoperit legea că schimbarea percepției egocentrice a lumii în cea integrală poate avea loc prin forța superioară a naturii? De aceea scrie: „… te-a scos din țara Egiptului”?

Răspuns: Da. Aceasta este o schimbare a stării unei persoane din lumea noastră. Este vorba despre ascensiune spirituală, despre înțelegere.

Din emisiunea de pe KabTV “ Stări Spirituale” 26.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed