Posibilitatea de a-ți alege destinul – partea 3

Întrebare: Toată viața mea este pre-programată, fiecare minut din viață este detaliat în acest program?

Răspuns: Cum ar putea avea loc un eveniment întâmplător? În Natură nu există accidente. Numai că, noi înțelegem doar un procent din ceea ce se întâmplă. De aceea, observând unele întâmplări din Sistemul Naturii, țipăm ca niște copii mici: „A căzut de la sine, s-a spart singur!”.

Într-adevăr, în Natură opereză legi stricte și totul este specificat până la cel mai mic detaliu. Numai naivitatea îl poate face pe om să creadă că ceva se produce întâmplător. De unde să vină din altă parte, dacă nu din echilibrul Forțelor.

Fiecare eveniment a fost „comandat” de către Forțe și este o consecință a combinațiilor lor specifice. Nu există miracole. Nimic nu se întâmplă de la sine, fără o cauză, fără să fie aranjat înainte de Natură.

Întrebare: De ce mai trăim atunci? De ce i se dă viață unui om dacă în ea este totul deja predeterminat în cel mai mic detaliu?

Răspuns: Și de ce trăiesc miliarde de pești în mare și milioane de animale în Natură? Oamenilor li s-a dat viață pentru a se dezvolta și a obține o stare în care ei înșiși se vor regla la acest Program și vor avea abilitatea să facă în el corectări și schimbări pe care Programul le așteaptă.

Programul vrea ca oamenii să se dezvolte la un așa grad în care să poată să-l înțeleagă și să devină activi în el, elemente pozitive. Cabala ne ajută să obținem asta. Omul începe apoi să înțeleagă acest Program, să fie parte din el și să acționeze peste natura lui, deasupra Programului care curge prin el.

Prin studiul Înțelepciunii Cabalei și implementând în grup această metodă, omul primește Forțe care îi permit să schimbe Programul, să se ridice peste „destinul orb” programat de la început și până la sfârșit și să înceapă să și-l controleze. El devine o componentă deosebit de importantă a acestui Program și, prin asta, el își influențează propriul destin și soarta tuturor locuitorilor acestei lumi.

Întrebare: De ce nu are omul de la început abilitatea de a-și controla propriul destin, ci trebuie, în schimb, să treacă mecanic prin viață?

Răspuns: La început, omul trăiește ca toate celelalte animale, pășunând furaje. Deodată, la un anumit punct din viața lui se trezește, se uită în sus și spune: „Nu, nu vreau să trăiesc cu capul îngropat în mâncare!

Vreau să știu de unde vine Forța care mă controlează! Vreau să ajung să o cunosc și să-mi controlez propriul destin! O simplă existență animalică nu este de ajuns pentru mine. Până la urmă, furajul și corpul meu, totul este animalic. Vreau să mă dezvolt într-un fel în care să mă pot acorda conștient la acest Program. Exisă un Program al vieții și eu vreau să devin elementul lui independent!”

Va continua…

 

Din Emisiunea KabTv „O viață nouă” 25/07/ 2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: