Pot fi masurate Eforturile Interioare?

Intrebare: Care este criteriul care poate ajuta o persoana pentru a controla plenitudinea si integralitatea sa?

Raspuns: Criteriul este foarte simplu si clar: ca omul sa se ridice  deasupra egoismului sau si sa poata  relationa cu toti membrii societatii trebuie sa fie in concordanta cu principiul”iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”.

Intrebare: Acest criteriu nu poate fi masurat.Ce se intelege aici prin „a se ridica „  si „iubeste”?.

Raspuns: Acest criteriu poate fi masurat indirect. Niciodata nu putem masura eforturile noastre interioare pentru ca sunt  orientate spre depasirea egoismului si nici nu putem calcula care sunt posibilitatile noastre  de a include dorintele celuilalt in ale noastre ca apoi sa incercam sa le indeplinim folosind resursele  si aspiratiile  noastre personale.

Pâna acum,, aceast lucru nu este sub controlul nostru.Noi nu putem patrunde in esenta naturii (mineral,vegetal, animal, fara a mentiona nivelul vorbitor) suficient de adanc cu scopul de a simti fortele interioare care ne guverneaza.Vorbim aici despre masurarea lumii interioare a omului.

Sunt oameni care reusesc sa se ridice deasupra egoismului si astfel putem masura si cu acuratete putem defini atat dorintele egoiste cat si cele atruiste; fortele care actioneaza in cadru acestor dorinte, posibilitatile de trecere precum  caile si metodele care ii ajuta sa faca diverse actiuni in functie de callitatile lor.Totusi,aceasta este la indemana doar a celor care au dobanditcontrol asupra lor insusi si proprietatilor lor.

Acesta poate fi masurat doar de cineva care a descoperit structura spirituala (cuiva din lumea senzoriala)si va avea abilitatea de a se misca in interiorul ei. Cand aceasta structura ii este revelata s itoate aceste calitati sunt deja sortate, atunci el cu siguranta va vedea legaturile dintre ele. El poate  masura egoismul sau. El intelege puterea si capacitatea proprietatilor lui personale, trairilor si asa mai departe care dupa toate acesta nu vor fi asa numeroase.Pentru el,ele nu vor mai fi un secret.
Din Programul KabTV „ Lumea Integrala: Formula pentru o Societate Integrala” 7/1/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed