Potențialul a 99% din omenire

Întrebare: Anumiți prieteni, atunci când merg spre oameni, cu cinism cred că participăm la educație pentru a-i învăța pe ei cum să trăiască. Dar publicul extern simte puternic faptul că, prin aroganța lor, se așază deasupra publicului. Cum poate fi evitat acest lucru astfel încât să putem fi sinceri cu marele public?

Răspuns: Personal, văd marele public ca un public care nu se știe pe sine, dar care are un potenția enorm. În fiecare gospodină sau măturător există un potențial latent mult mai mare decât există în mine. Astfel, am o atitudine foarte prudentă și binevoitoare în ceea ce îi privește.

La urma urmei, în principiu, ei sunt cei care poartă  și nu noi, o imensă dorință și când începe să se manifeste în ei, vedem măturătorul sau gospodina cu astfel de dorințe și astfel de posibilități infinite de adeziune pentru a constitui întreaga masă universală spartă care nu există la noi.

Deci, pe de o parte, există acțiuni în linie (Kav) și, pe de altă parte, acțiuni în cercuri (Igulim). Învățăm asta în partea a doua la ”Studiul celor zece Sefirot”. Dacă acționăm în linie, în acest caz, 99% din publicul larg nu există pentru noi, ci doar cei care au intenția exact în direcția Creatorului. Totuși, dacă vorbim despre un cerc, de Malchut de Ein Sof (lumea Infinitului), de Ohr Makif (Lumina Înconjurătoare), aceasta aparține a 99% din omenire. Acolo, totul este ascuns în ei.

Astfel, avem nevoie să ne legăm la ei cu intenție pe termen lung, nu astăzi, dar în câțiva ani – dar totul se va descoperi de acolo, așa cum este scris: ” Fiți prudenți cu copiii săraci, deoarece Tora va ieși de acolo” (Nedarim 81a), adică Lumina.

Dacă vreodată am avut o prejudecată, o desconsiderare pentru asiatici, sud-americani sau africani în raport cu europenii și nord-americanii în procesul de a mă familiariza cu ei, opinia mea s-a schimbat radical. Nu sunt doar egali în înțelegerea mea, dar au schimbat poziția. În mod curios, sunt purtătorii unor abilități intelectuale și analitice, un astfel de potențial de analiză și control, care nu există la europeni.

Astfel, Kli-ul circular (vasul), masele, sunt purtătoare a mari posibilități și imense dorințe care vor fi descoperite mai târziu și cu ele, Creatorul se va dezvălui…

De la Congresul din Sochi, Lecția 1, 09.06.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: