Poți să faci bani din spiritualitate ?

Întrebare: Poți să te angajezi în spiritualitate și să faci bani din ea ? Dacă nu este nimic rău în dorință și tot ceea ce trebuie să corectezi este intenția, atunci de ce să nu facem bani din spiritualitate ? De fapt, Baal HaSulam lua bani pentru lecțiile sale.

Răspuns: Baal HaSulam lua bani pentru a ține lecții, dar nu pentru el însuși, ci pentru a-i obliga pe studenții săi să aibă grijă și să lucreze pentru metoda pe care o obțin. Una dintre cerințele muncii spirituale este să plătești Maaser, zeciuiala. Omul care vrea să se dezvolte în spiritualitate trebuie să înțeleagă că asta este, de fapt, o precondiție pentru avansarea lui, dar nu este obligatorie. Omul poate să studieze și fără să pună bani în cutia generală.

Nimeni nu poate să facă bani din diseminarea înțelepciunii Cabala. Este foarte periculos. Dacă nu s-a protejat cu un Masah spiritual, care să-i permită să facă acțiuni de dăruire, poate să înceapă să calculeze interacțiunea cu clienții săi (îi numim clienți în acest caz și nu studenți) și să ia decizii care să provină din buzunarul său.

Întrebare: Pentru cine este mai periculos, pentru instructor sau studenți ?

Răspuns: Pentru instructor. Studenții vor primi doar o metodă corporală de la el, care este similară cu alte metode psihologice de studiu.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 03.04.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: