Povestea Dorintelor

Intrebare: Cred ca in toate articolele sale, Rabash incearca sa descrie munca spirituala in termeni pe care noi sa-i putem simti.

Raspuns: Totul are loc in senzatiile noastre. Cabalistii nu discuta nimic altceva. Chiar si matematicile si toate celelalte fenomene care ne-ar putea parea irationale, sint tot senzoriale chiar daca nu ne dam seama ca ne folosim mintile pentru a evalua conexiunea dintre sentimentele noastre.

Le masuram, le cintarim si le atasam niste valori digitale, dar toata aceasta munca are loc inca, in simturile noastre. Chiar si cind determin umbra culorilor: „Asta e mult mai galbena, si asta e mult mai alba”, eu evaluez senzatiile pe care ele le nasc in mine. Si asta e valabil pentru tot, inclusiv pentru cele mai rationale semnificatii, chiar daca par lipsite de orice urma de emotii. Altfel, noi lucram intotodeauna doar in senzatiile noastre.

Cind am ajuns la intelepciunea Cabala, am fost socat „Ce sentiment? Ce este asta, o nuvela romantica? Ce fel de stiinta este asta?” pina cind am inceput cu adevarat sa inteleg ca omul este facut doar din dorinta, si ca toate celelalte din jurul lui, sint deasemeni dorinte. Obiectele neanimate, plantele, animalele, toate sint dorinte care ne apar in acest mod, in vointa noastra comuna de a ne bucura.

Vad animale, obiecte nensufletite, oameni si cerul. Acesta este modul in care eu experimentez fenomenul in dorinta mea de a ma bucura. Explorez materia neinsufletita: ce forta sa aplic ca sa o afectez, astfel incit sa devina mai fierbinte, sa o impart in componente, sau sa o fuzionez. Studiez animalele, plantele si relatiile umane din cadrul societatii. In orice caz, analizez, cintaresc, evaluez si studiez orice relatie dintre dorinte.

De aceea, toate cartile de Cabala vorbesc doar despre corectia dorintei, astfel incit sa va elevati la un asemenea grad in care sa dezvaluiti Creatorul, forta integrala a Naturii, cea mai inalta, cea mai larga si cea mai cuprinzatoare. Asta este ceea ce voi trebuie sa dobinditi in dorintele voastre.

Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/3/2011, “Introducere la CarteaZohar,” Articolul “Yitro (Jethro)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed