Povestea familiei in zece Sefirot

Intrebare: Puteti sa ne explicati in cateva cuvinte ce studiem in Talmud Eser Sefirot (TES), Part. 15? Nu inteleg nimic de acolo.

Raspuns: Part.15 din TES este intitulata „Constructia .Nukva”. La inceput Nukva a fost creata, apoi sparta iar cum invatam cum sa o construim, adica in ce ordine sa ii adunam piesele si cum, cu ajutorul caror forte sa ii putem pune piesele impreuna intr-o structura corecta.

Totusi, capitolul este intitulat „Constructia Nukva”. Autorul spune, „ Vrei sa  reconstruiesti? Te rog, fa-o. Dar tine minte ca trebuie sa inveti sa lucrezi cu substanta ei. Va rezista. Partile ei depind intre ele si fiecare dintre ele are personalitatea ei.”

Totusi, cum fac rost de tot ce imi trebuie ca sa pot „construi Nukva”, sufletul meu? De fapt eu nu am nimic. Daca incep sa pun aceste intrebari, incep sa vad o solutie. Reiese ca acolo sunt participanti de Sus in acest proces de reconstructie, Tatal si Mama (Aba ve Ima), de unde intreaga Lumina a Intelepciunii si puterea coboara. Totusi nu de la ele vei primi, ci de la cele doua linii de langa tine. Iti vor trimite Lumina Hassadim (Mila), puterea si Lumina Hochma (Intelepciunea), cunoasterea.

Trebuie sa incepi sa le cunosti astfel incat relatia pe care ai stabilit-o cu ele te va indrepati sa te construiesti asa cum au facut-o si ele. De fapt, in prezent, tu nu ai forma, esti material brut. Totusi, cand incepi sa construiesti relatia cu ele, de la fiecare din contactele cu ele vei primi forma, ca o amprenta de la stampila. Aceste forme pe care le iei pentru tine sunt ceea ce se cheama „Constructia Nukvei”.

Baal HaSulam o descrie in limbajul sau expresiv, explicand cum sistemele spirituale iti sunt inrudite. Te aduce in contact cu lumea spirituala, pe care treptat o descoperi inaintea ta.

Trebuie sa tanjesti dupa revelatie! Si cand incepe sa sa arate, o sa vezi ca este la fel  ca in lumea noastra cand iti cunosti familia, tatal, mama, bunicul, bunica, fratii, surorile. Intri intr-o fmilie in care fiecare are propria personalitate si statut, relatii si probleme. Trebuie sa intri in aceasta familie si sa devii o parte din ea, apoi iti vei primi forma definitiva.

Este o imagine vie si umana. Treptat devine mai usor de inteles, pentru ca inveti de la viata insasi legile ei si psihologia interioara. Cea mai dificila parte este primul contact. Pana cand „deschizi usa si intri in casa”, esti pierdut in incercarile de a ghici ce este inauntru. In orice caz, odata ce ai intrat, incepi sa vezi in jur.
Din partea a 3a Lectia zilnica de Cabala 10/10/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed