Preluarea managementului

Intrebare: Exista o legatura intre guvernarea colectiva si individuala?

Raspuns: Da, exista o dubla legatura intre ele. Guvernarea colectiva este legata de anumite parti si, in acelasi timp, afecteaza intregul sistem de suflete, toate care sunt corelate cu raspunsul individual.

Sufletele care se afla in mijlocul sistemului trebuie in cele din urma sa contina o singura linie. Pentru ca toti sa isi poata gasi locul in el, fiecare trebuie sa descurce singur. De aceea exista un program al managementului general si individual intr-un sistem care  functioneaza de Sus in jos (marcat cu galben in schita de mai jos).

Totusi asta nu este suficient. Acum, fiecare trebuie sa trimita un feedback: pana  la ce grad imi doresc sa avansez si sa imi extind efortul catre presiunea prin care managementul mi se aplica si mie? Imi adaug propria putere fortei Luminii?


Lumina ma afecteaza la „timpul sau”, impingandu-ma inainte fie ca imi place, fie ca nu imi place. Acest proces este numit „Beito”. In orice caz, exista o alta cale: pot sa imi grabesc dezvoltarea si sa ma angajez in acest proces inainte ca Lumina sa inceapa sa actioneze. Aceasta grabire a avansarii este privita ca „Achishena.” Imi aliniez dorinta cu dorinta Creatorului, corectia, stadiul final al existentei.

De aceea esenta muncii mele consta in a inainta din toate puterile mele, in acest fel neutralizand puterea Luminii. Doresc sa accept programul de guvernare, sa il inteleg si folosesc independent. Din acest motiv primim punctul din inima si, intr-adevar, singura noastra aspiratie este sa stim si sa avem grija de programul creatiei.
Din partea a4a a Lectiei zilnice de Cabala 11/15/10, “Esenta religiei si scopul sau”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: