Previziuni pentru 2022: Unde să mergem?

229Comentariu: Câțiva politologi, oameni de știință și diverși specialiști s-au reunit de curând pentru a furniza o prognoză economică pentru anul următor, care a inclus următoarele puncte. Criza gazului din Europa se va agrava; Europa, în ansamblul ei, va fi sfâșiată de contradicții; criza imigrației din UE se va intensifica; hiperinflația din Statele Unite se va intensifica; confruntarea dintre democrați și republicani se va înrăutăți; pandemia va continua; conflictele militare din Siria, Libia, Donbass, Karabah și situația din jurul Taiwanului nu vor fi rezolvate; confruntarea Americii cu China va fi intensificată, și așa mai departe. Mai sunt multe alte puncte.

Care este opinia ta despre toate acestea?

Răspuns: Există discordie la nivel mondial.

Întrebare: Unde să mergem? Uite ce se întâmplă!

Răspuns: Nu este nevoie să mergeți nicăieri. Niciunde. Nu există alte planete, nimeni nu vă așteaptă nicăieri.

Ați făcut mizerie pe o planetă și acum aveți de gând să zburați pe alta? Dacă ați observa Pământul din spațiu, ați vedea cât de mult gunoi, ca să mă exprim delicat, se învârte în jurul acestui Pământ. Pământul în sine este complet acoperit.

Întrebare: Și cum rămâne cu toate aceste previziuni? Specialiștii, politologii, ar trebui măcar să sugereze ceva.

Răspuns: Ei nu pot oferi nimic. Acest lucru va continua până la final. Dimpotrivă, ei încep să realizeze că nu au nimic în mâinile lor. Nu este nimic în cap, în suflet și în inimă. Aici începe adevărata criză.

Întrebare: Deci, crezi că va apărea în inima și în sufletul lor?

Răspuns: Nu. Acest lucru necesită tulburări uriașe și mari suferințe. Ei nu ar supraviețui așa ceva. Ar consimți să se întindă sub o bombă atomică și gata.

Comentariu: Dar ei obișnuiau să ofere ceva, ceva se construia înainte.

Răspunsul meu: Asta pentru că erau mai naivi. Acum sunt mai deștepți. Își dau seama că nu au nimic de oferit.

Întrebare: Simt ei dintr-o dată că mintea umană nu mai poate înțelege toate acestea?

Răspuns: Mintea umană nu poate decât să ruineze, să strice, să rupă și să facă viitorul întunecat, negru.

Întrebare: De ce ni s-a dat atâta încredere în mintea noastră?

Răspuns: Pentru ca noi să devenim complet confuzi și să ne dăm seama că mintea noastră nu valorează absolut nimic. La urma urmei, ce îl deosebește pe om de toate celelalte creaturi? Mintea!

Sună atât de demn! Ei bine, acum fii mândru de cine ești. Ai un astfel de mecanism în cap, o cantitate atât de mare de sentimente în inimă, dar toate sunt egoiste, înguste și fixate pe banal, pe egoismul nostru meschin. Și de aceea nimic nu funcționează.

Întrebare: Chiar așa trebuie să fie? Este acesta singurul lucru pe care o persoană trebuie să-l realizeze?

Răspuns: Da. Doar atât, că nu este nimic în mâinile lui, este ori moartea, ori…, dar nici moartea nu este o opțiune.

Întrebare: Ce avem atunci în mâinile noastre?

Răspuns: Doar să ne îndreptăm spre a ne apropia unii de alții, pentru a atinge asemenea înălțimi în relațiile dintre noi încât aproapele tău să-ți fie mai drag decât ești tu ție însuți

Întrebare: Deci putem ajunge la o asemenea stare încât să las creierul deoparte și să merg doar pe sentimente?

Răspuns: Da. Deoarece creierul nostru de astăzi nu poate decât să ne conducă spre un egoism și mai profund și să ne expună la lovituri și mai mari.

Întrebare: Vrei să spui că nu este vorba despre minte, ci despre inimă?

Răspuns: Da. „Inima înțelege”, așa cum a fost scris. Mintea trebuie să urmeze dorințele. În măsura în care dorințele omului sunt corectate, în acea măsură mintea sa poate lucra cu ele. Și va fi o simbioză corectă.

Întrebare: Deci așa se joacă mintea superioară cu noi?

Răspuns: Bineînțeles.

Întrebare: Este sau nu mintea noastră o parte a acestei minți superioare?

Răspuns: Mintea noastră nu este. Dar vom ajunge la asta, vom ajunge să ne unim mintea și sentimentele cu mintea superioară.

Va fi un an bun.

Întrebare: Ai vreun sfat despre cum să facem acest lucru?

Răspuns: Putem accelera maturizarea rațiunii spirituale sau a inimii raționale dacă încercăm să înțelegem această cale.

Trebuie să ne dăm seama că nu avem altă cale de a ne conserva ca specie decât să trecem la proprietăți opuse. Asta este ceea ce trebuie să realizăm—nu există altă cale de ieșire.

Nu putem spune: „Este nerealist, este imposibil.” Nu contează ce este posibil sau imposibil! Este pur și simplu singura cale de ieșire. Așadar, vom sări peste abis de la faptul că suntem egoiști absoluți la faptul că trebuie să fim altruiști absoluți, de la a ne urî unii pe alții la a ne iubi. Nu este nevoie de nimic altceva. Și în această calitate a iubirii reciproce, vom începe să simțim marea putere a universului care impregnează totul și pe toată lumea, toată materia, mai presus de timp și spațiu. Și atunci vom intra într-un nivel complet diferit, într-o altă dimensiune.

Întrebare: Așadar, să realizăm acest lucru împreună?

Răspuns: Da!

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 29/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed