Prietenul Meu Este Reprezentantul Creatorului!

Intrebare: Cum putem lucra in timpul seminarului, cum sa ne ascultam unii pe altii?

Raspuns: Un prieten poate spune lucruri pe care le pot sau nu intelege. El poate spune lucruri pe care sa le consider marete sau poate prostesti. Eu il percep in orice caz ca pe o manifestare a reprezentantului Creatorului: Creatorul ma influenteaza prin el.

Daca eu simt repulsie fata de aspectul prietenului meu, fata de cuvintele sale, sau orice altceva, nu il voi putea percepe sau accepta. Si acesta este un exercitiu foarte frumos! Eu trebuie sa ma ridic peste toate acestea! Daca el este reprezentantul Creatorului, pentru ca „Nu exista altcineva in afara de El”, in mod special la un asemenea eveniment la care participam, trebuie sa il ridic pe prietenul meu si sa incerc sa patrund esenta spirituala prin el, care mi se infatiseaza astfel. Trebuie sa ma ridic la o stare, in care sa percep totul din el ca fiind absoluta bunatate, totala daruire, si o calitate spirituala desavarsita- in ciuda a ceea ce simt in interior despre el, in ciuda faptului ca eu nu am aceste calitati.

Si este foarte bine ca aceste doua calitati se manifesta in mine: atitudinea mea egoista fata de prietenul meu, in care nu critic ceea ce vad la el, si pe de alta parte, dimpotriva, cand il tratez prin credinta deasupra ratiunii, ca pe un reprezentant al Creatorului, pentru ca nimic nu poate veni de la cineva din aceasta lume care sa fie rau, daunator, imperfect. Si daca exista in mine este al meu; ma uit la el cu proprii mei ochi.

De aceea, daca pot sa tin cont de aceste doua stari din mine, atunci am facut deja o anumita munca spirituala. Noi trebuie sa punem la un loc toate starile critice superioare si inferioare si sa le relationam unele cu altele, si vom obtine un vas comun- Malchut, care se afla la baza si include doar lucruri neplacute- si care va pastra ce este mai bun si mai rau din noi, si noi vom putea sa continuam sa ne ridicam peste el catre Keter . Atunci vom crea o asemenea distanta intre ele, o asemenea tensiune, care va duce la momentul in care Lumina care Inconjoara se va transforma in Lumina Interioara si va straluci acolo. Si atunci vom dobandi primul grad spiritual.

Ce se intampla? Noi ridicam MAN spre Malchut a lumii Atzilut, care ne conecteaza, si acolo noi ne aflam pentru prima data nascuti. Si o persoana nu se poate naste singura, este nevoie de  minim zece persoane.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: