Primavara libertatii

Întrebare: Simbata viitoare este în mod tradiţional numita Sâmbăta Mare (Şabat HaGadol), care conduce spre sarbatoarea eliberarii, Pesach. Ce face specială lucrarea spirituala care se desfăşoară in aceasta sâmbătă?

Răspuns: Sambata aceasta se numeşte „mare”, deoarece Lumina suplimentara este prezenta în ea. In munca spirituala, aceasta Sâmbăta Mare nu ajunge la o persoană în conformitate cu un calendar de pe un perete, ci se poate întâmpla în orice moment al anului.

Cu toate acestea, există o legătură între ramura materiala şi rădăcina sa spirituala, iar sâmbăta viitoare este intr-un fel unica. Lumina suplimentara actioneaza în timpul Sâmbetei Mari şi este capabila sa trezeasca o persoană pentru a ieşi din exilul pentru care este dedicata sarbatoarea de Pesach. Tot acest timp este special şi extrem de favorabil pentru munca interioara.

Această influenţă apare la nivelul neinsufletit, dar si noi, fara indoiala, răspundem la acest tip de influenţă. Este simtita în toate aspectele vieţii. Chiar şi natura se trezeste; este primavara!

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 30/3/2012, Shamati # 190

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed