Primii pași în Cabala practică

Întrebare: Baal HaSulam ne-a lăsat informații cu privire la etapele drumului astfel încât să fie posibil să se creeze o metodă, bazându-ne pe aceste informații?

Răspuns: Nu, Baal Hasulam nu ne-a lăsat acest gen de informații. Noi trebuie să găsim mijloacele. Drumul pare clar, dar cum să avansăm de la o etapă la alta, nimeni nu știe. Problema este că trebuie să mergem în acest drum fără nici o garanție, fără cunoaștere, realizând doar necesitatea și că nu avem altă alegere. Lumea face presiuni asupra noastră, adică Creatorul face presiuni asupra noastră prin lume și trebuie să aducem oamenii la conexiune astfel că prin ea, vor atinge echivalența de formă cu Creatorul.

Din momentul în care vom începe căutarea corectă grație conexiunii noastre între prieteni, vom începe să descoperim metoda. Pentru că este imperativ pentru noi și se exprimă în cuvintele noastre, maniera noastră și stil, cu toate condițiile noastre. Nici un cabalist până în zilele noastre nu a putut să scrie ceva despre acest subiect.

Înțelepciunea Cabala este o știință practică care a fost concepută prin experiență. Și cineva care nu trăiește în vremea noastră nu ar ști chiar dacă a fost un mare cabalist. El ar putea vorbi despre tendințe generale, două căi, dar nu ar putea scrie mai mult despre timpul nostru. De aceea, cabaliștii s-au desprins în fiecare generație și acum este timpul nostru.

În scrierile lui Baal HaSulam este posibil să găsim indicii privind timpul nostru. Există ceva menționat în scrierile ultimei generații, dar este imposibil să copiem orbește. Putem descoperi că încearcă să atragă în realitate ceva care se va realiza după mulți ani și care, în același timp, are puțină importanță.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 21.05.2014, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: